Spektakl u SC „Park“: Radnički sprema revanš Barseloneti (sreda, 16.30h)

Izvor: KGsport.info, 13.Jan.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl u SC „Park“: Radnički sprema revanš Barseloneti (sreda, 16.30h)


U reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca sutra od 16.30h, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, dočekuju špansku Barselonetu, u meču trećeg kola najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Oba tima do ovog kola nisu zabeležila nijedan trijumf, ali je sigurno da Šumadinci imaju veći rezultatski imperativ da osete ukus pobede, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << jer je Barseloneta, kao domaćin, već izborila plasman na završni turnir. Kragujevčani su pretrpeli poraze u duelima protiv najvećih favorita za preostala dva mesta na „fajnal-siksu“ Pro Reka i Olimpijakosa, dok su Španci remizirali sa Egerom i Brešom.
„Posle dva uvodna poraza ova utakmica je izuzetno bitna za nas, jer nam negativan rezultat dosta umanjuje šanse za plasman na „fajnal-siks“. Neke naše ciljeve u ovoj sezoni smo već ostvarili, čak uradili i više nego što je očekivano, pogotovo samim plasmanom u Ligu šampiona i osvajanjem Kupa Srbije, prvog domaćeg trofeja u kluspkoj istoriji. Međutim, to ne znači da smo se zadovoljili. Vidimo neke svoje šanse u Ligi šampiona i sigurni smo da možemo da igramo sa svakom ekipom u grupi.“ – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.
Nema sumnje da Kragujevčani imaju veliki motiv da se revanširaju Barseloneti za poraz u prošlogodišnjem finalu (7:6), kojim je prekinut perfektan niz u Ligi šampiona.
„Idemo na pobedu protiv Barselonete, ali je sigurno da će i oni pokušati da poprave sliku iz prve dve utakmice. Naš okršaj imaće i drugu dimenziju, jer nas je Barselona prošle godine porazila u finalu i pokušaćemo sve što je u našoj moći da im se revanširamo za taj poraz. Oni su promenili samo jednog igrača, Marka Petkovića, koji je ovde sa nama, dok smo mi potpuno izmenili sastav. U Kragujevcu uvek idemo na pobedu i mislim da nijedna ekipa ovde ne može da nas nadigra.“ – zaključio je Stevanović.
Sigurno je da sutrašnjeg protivnika najbolje poznaje Marko Petković, koji je u prethodne tri sezone sa Barselonetom osvojio tri titule prvaka Španije, dva Kupa kralja, dva Superkupa Španije i već pomenutu Ligu šampiona.
„Barseloneta je jako dobra ekipa. Imaju svoj sistem i igraju zajedno godinama. Imali su dosta prostora i siguran sam da su se u prethodne dve nedelje spremali samo za ovu utakmicu. Mi smo imali obaveze u kupu i nije bilo dovoljno vremena da se spremimo za ovu utakmicu. Ipak, svi znaju da se jako teško odnose bodovi sa ovog bazena i daćemo sve od sebe da ubeležimo pozitivan rezultat.“ – kazao je Petković.
Ulaznice za ovaj spektakl uveliko su u prodaji na info pultu zatvorenog bazena SC „Park“, po ceni od 200 dinara.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnički: Revanš za finale LŠ

Izvor: B92, 13.Jan.2015

U reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca na zatvorenom bazenu Sportskog centra "Park“ dočekuju špansku Barselonetu...Meč trećeg kola najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja na programu je u četvrtak od 16.30...Oba tima ekipe nisu zabeležila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.