Siti osvojio Parken i zakoračio u četvrtfinale VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 23:55

Siti osvojio "Parken" i zakoračio u četvrtfinale VIDEO

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Kopenhagen na "Parkenu" rezultatom 3:1 (2:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

"Građanima" je ovo bila treća poseta stadionu u danskoj prestonici i tek prva pobeda, nakon što su prethodna dva duela (po jedan u Ligi šampiona i Ligi Evrope), završena bez pobednika.

Ekipa Jakoba Nestruba je pred ovaj duel poražena na samo tri od poslednjih 19 mečeva elitnog takmičenja koje su igrane na "Parkenu", ali je bilo suđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nastave negativni niz u duelima sa aktuelnim šampionima Evrope i upišu i četvrti poraz.

U nezavidnoj poziciji se našao šampion Danske pred ovu utakmicu, odigravši poslednji meč u domaćem prvenstvu još početkom decembra, dok su u međuvremenu zvanične nastupe imali samo u nacionalnom i Atlantik kupu.

Nedostatak utakmica u nogama nikako nije mogao da prođe protiv branioca titule koji je već od 10. minuta vodio.

Fil Foden je postao 25. i ujedno najmlađi engleski fudbaler koji je stigao do 50. nastupa u Ligi šampiona, a to je odlučio da proslavi asistencijom za Kevina De Brujnea. Krilni fudbaler Sitija je pronašao Belgijanca unutar protivničkog šesnaesterca, a ovaj je iz pozicije iskosa smestio loptu u mrežu.

U naredna 24 minuta nije bilo previše uzbuđenja, sve dok golman šampiona evrope Ederson nije sam sebi "iskopao rupu".

Igrao se 34. minut kada je katastrofalno pogrešio i ispucao loptu pravo do Elijunusija.

Njegov šut je bio izblokiran, ali je Magnus Matson odbitak na prelep način smestio u mrežu i rezultat je bio izjednačen.

A onda odluku na ovom susretu donosi Bernardo Silva, čovek koji se pretvori u pravu "zver" za protivničke odbrane kada počne nokaut faza Lige šampiona.

Ove večeri je realizovao šansu koja mu se ukazala posle solo-prodora i asistencije Kevina de Brujnea.

Reagovao je veoma brzo, znalački i efikasno po tim Pepa Gvardiole za 2:1.

U drugom poluvremenu je Mančester siti gospodario "Parkenom", čuvao je loptu i kontrolisao Kopenhagen kako se ne bi desilo novo izjednačenje.

Nisu "građani" mnogo pritiskali Dance, ali su imali dobre šanse preko De Brujnea u 54. i Žeremija Dokua u 69.

Ali, Kamil Grabara je u obe situacije bio veoma dobar, baš kao i kod dva čista zicera u prvom minutu nadoknade kada je zaustavljao Erlinga Halanda.

Međutim, u 93. minutu je bio nemoćan kada je De Brujne uzvratio asistencijom Fodenu, a ovaj postavio konačan rezultat.

Siti, dakle, ima prednost od 3:1 pred revanš na "Etihadu", koji je zakazan za 6. mart od 21.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Siti moćan u Danskoj, Real minimalno u Njemačkoj

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2024, 00:40

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Kopenhagen na "Parkenu" rezultatom 3:1u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je Real Madrid u Njemačkoj minimlacem savladao ekipu Lajpciga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.