Siti oborio ženski transfer rekord – 350.000 evra

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 13:25

Siti oborio ženski transfer rekord – 350.000 evra

Holandska fudbalerka Džil Rord novo je pojačanje Mančester sitija, saopštila je ta ekipa.

Vezna igračica je sa Sitijem potpisala trogodišnji ugovor, a u engleski klub dolazi nakon što je dve sezone igrala za Volfsburg.

Prema navodima medija ona je u Siti prešla za više od 350.000 evra, čime je postavljen novi britanski rekord u visini transfera u ženskom fudbalu.

Rord je u karijeri igrala i za Tvente, Bajern iz Minhena i Arsenal.

Sa Volfsburgom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prošle sezone 26-godišnjakinja igrala finale Lige šampiona, u kojem je nemački tim poražen od Barselone sa 3:2.

Za reprezentaciju Holandije odigrala je 86 utakmica, a sa selekcijom je 2017. godine osvojila titulu na Evropskom prvenstvu i dve godine kasnije srebro na Svetskom prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.