Simeone nadmudrio Klopa, sveci upoznali Halanda

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simeone nadmudrio Klopa, "sveci" upoznali Halanda

Utakmicama u Madridu i Dortmundu počela je nokaut faza Lige šampiona. Atletiko minimalnim rezultatom savladao ekipu Liverpula, golom Saula u četvrtom minutu. Borusija slavi Erlinga Halanda, koji je sa dva pogotka doneo trijumf "milionerima" protiv Pari Sen-Žermena. Revanš mečevi dva duela osmine finala elitnog takmičenja na programu su 11. marta.
Fudbaleri Atletika i Borusije stekli su prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << posle prvih mečeva osmine finala Lige šampiona, pošto su kao domaćini savladali Liverpul, odnosno PSŽ.

Ekipa Dijega Simeonea minimalnim rezultatom je bila bolja od šampiona Evrope, a jedini gol na meču postigao je Saul Nigez u četvrtom minutu utakmice.
"Milioneri" su na svom "Vestfalenu" bili bolji od Pari-Sen Žermena 2:1, zahvaljujući golovima norveškog vunderkinda Erlinga Halanda. Jedini gol za "svece" delo je Nejmara.
Revanš mečevi na programu su 11. marta u Liverpulu, odnosno Parizu.
U sredu se igraju mečevi Atalanta - Valensija i Totenhem - Lajpcig (21.00, RTS1). 
Ovako su protekli prvi mečevi osmine finala Lige šampiona:
22.52 – Završen je meč i Madridu, Atletiko je savladao tim Liverpula sa 1:0.
22.49 – Kraj u Dortmundu, Borusija je savladala ekipu Pari Sen-Žermena sa 2:1.
22.34 – GOOOL! Erling Haland postiže svoj drugi pogodak na meču, Borusija ponovo vodi 2:1! Ovoga puta rezervista Rejna je asistent, a Haland pokazao da raspolaže razornim udarcem.
22.32 – GOOOL! Nije dugo trajala radost "milionera", Nejmar u 76. minutu donosi izjednačenje Parižanima. Kilijan Mbape odradio je veliki deo posla, Brazilcu je ostalo samo da savlada Burkija.
22.26 – GOOOL! Borusija u 69. minutu dolazi do prednosti, strelac je Erling Haland! Još jednom se pokazalo da je Norežanin veliko pojačanje za "milionere". Mladi napadač odlično se snašao u petercu protivnika i, posle akcije Hakimija i Gereira, uspeo da savlada Kejlora Navasa.
22.23 – Šansa za Mbapea, ali Roman Burki interveniše. Borusija - PSŽ 0:0.
22.18 – Na utakmici u Dortmundu bliži postizanju pogotka je domaći tim, ali odbrana PSŽ-a uspešno izlazi na kraj sa svim izazovima.
22.10 – Još jedna dobra prilika za Salaha. Egipćanin je šutirao glavom, posle centaršuta Gomeza, ali lopta odlazi pored desene stative Oblakovog gola.
22.03 – Nastavljeni su mečevi.
21.46 – Poluvreme na mečevima – Atletiko - Liverpul 1:0, Borusija - PSŽ 0:0.
21.36 – Velika prilika za Liverpul. Posle kombinacije Firmina i Manea, lopta stiže do Salaha, ali je njegov udarac izblokirao Felipe.
21.27 – Sve ozbiljnije napada i Borusija – Navas brani lukav udarac Sanča. Borusija – PSŽ 0:0.
21.26 – Velika Šansa za Moratu, Alison na pravom mestu. Na drugoj strani Salah postiže pogodak, ali je Firmino prethodno bio u ofsajd poziciji. Atletiko – Liverpul 1:0.
21.17 – Oslobodio se Liverpul početne inicijative Atletika i sve opasnije kreće ka golu Oblaka. "Jorgandžije" deluju zadovoljne minimalnom prednošću – 1:0.
21.15 – Izjednačen meč u Dortmundu. Pokušao je na jednoj strani Nejmar iz slobodnog udarca, na drugoj Sančo šutira posle solo-prodora – i dalje 0:0.
21.05 – GOOOL! Atletiko od četvrtog minuta vodi protiv Liverpula golom Saula Nigeza! Zanimljiv je podatak da "jorgandžije" nikada nisu izgubile kada je Saul bio strelac – 44 pobede i dva nerešena rezultata.
21.00 – Počeli su mečevi u Madridu i Dortmundu.
20.55 – Glavni sudija meča u Madridu je Poljak Marčinjak, dok će u Dortmundu pravdu deliti Španac Lahoz.
20.45 – Zavirite u svlačionicu Borusije iz Dortmunda.

20.35 – Fudbaleri Liverpula večeras će igrati u dresovima sa zanimljivom kombinacijom boja...

20.25 – Lukas Pišček će večeras 350. put u karijeri zaigrati u dresu Borusije iz Dortmunda, u svim takmičenjima. Istovremeno, Poljak je postao prvi igrač "milionera" sa 50 nastupa u Ligi šampiona.

20.20 – Liverpul je na stadionu "Vanda Metropolitano" odigrao samo jedan meč – u finalu Lige šampiona prošle sezone, kada je Klopova ekipa osvojila titulu šampiona Evrope.
S druge strane, Dijego Simeone sa Atletikom nikada nije izgubio utakmicu nokaut faze Lige šampiona na svom terenu.
20.10 – Navijači Atletika dočekali su autobus sa domaćim igračima ispred stadiona...

20.00 – Poznati su sastavi timova za večerašnje mečeve:
Borusija Dortmund: Burki – Pišček, Humels, Zagadu – Hakimi, Džan, Vitsel, Gereiro – Sančo, Haland, Azar;
Pari Sen Žermen: Navas – Menije, Silva, Kimpembe, Kurzava – Verati, Markinjoš, Gej – Di Marija, Mbape, Nejmar.

Atletiko Madrid: Oblak – Vrsaljko, Savić, Felipe, Lodi – Koke, Saul, Parti, Lemar – Korea, Morata;
Liverpul: Alison – Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson – Fabinjo, Henderson, Vajnaldum – Salah, Firmino, Mane.

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Loš početak za Liverpul u Madridu, šta sledi? (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Feb.2020

Ekspresno vođstvo Atletika...Prvi gol u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona postignut je u Madridu, gde je Atletiko poveo protiv Liverpula rezultatom 1:0...Tim Dijega Simeonea je uspeo da od početka meča na ''Vandi'' izvrši pritisak na polovini gostiju i rezultat je stigao već u četvrtom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.