Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2018, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapsodija Liverpula, Klop "nokautirao" Gvardiolu

Ekipa Liverpula deklasirala je Mančester Siti u engleskom derbiju u okviru četvrtine finala Lige šampiona - 3:0 (3:0). Gosti su bili ti koji su prvi napali, a ujedno su prvi i zaprijetili poslije prodora i pokušaja Liroja Sanea iz teške pozicije.

Međutim, već u 12. minutu situacija na terenu drastično se promijenila pošto je nevjerovatni Mohamed Salah postigao svog sedmi gol u Ligi šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << , a već 38. u sezoni, na asistenciju Roberta Firmina.

Ipak, munjevitom kontranapadu domaćina prethodila je sporna situacija, a djeluje i minimalan ofsajd Egipćanina, ali zastavica pomoćnog arbitra ostala je spuštena.

Brazilac se u nastavku akcije lijepo oslobodio čuvara na ulasku u kazneni prostor i uspeo da šutira ka golu Edersona, koji brani, ali nedovoljno dobro – njegov zemljak prvi stiže na obitak, dotura loptu do Salaha, a ovaj je zakucava u mrežu sa peterca.

Rani pogodak je ekipi Jirgena Klopa samo unio dodatnu sigurnost, da bi samo osam minuta kasnije Aleks Okslejd-Čemberlen duplirao prednost sjajnim udarcem sa oko 25 metara.

Prethodno se Džejms Milner izborio za loptu i nekako uspio da ga proigra, čime je stigao do već sedme asistencije u elitnom takmičenju, tri više od prvog pratioca.

Siti je pokušao da odgovori, ali je odbrana Liverpula lako rješavala sve njihove pokušaje, prije nego što je Sadio Mane u 31. minutu izazvao novi delirijum na krcatom Enfildu.

Ponovo su uhvatili 'Građane' na 'krivoj nozi', pokušaj Firmina je izblokiran, ali je lopta stigla do Salaha koji šalje idealnu loptu na drugu stativu – odakle Senegalac glavom još jednom tera Edersona da vadi loptu iz mreže.

Nisu mogli gosti da se oporave od velikog šoka do odlaska na odmor, da bi im domaći sastav u nastavku svesno prepustio loptu čekajući šansu iz eventualnih kontranapada.

Đozep Gvardiola je, i pored izuzetno nepovoljnog rezultata po njegov tim, reagovao tek u 57. minutu uvodeći Rahima Sterlinga umesto Ilkaja Gindoana, ali ni brzonogi Englez nije mogao ništa protiv gotovo savršene zadnje linije Liverpula.

Nastavio je Siti očajnički da napada, uglavnom pokušajima preko krila, da bi napokon u 85. minutu zatresao mrežu Lorisa Karijusa, ali je Sane ipak bio u malom ofsajdu.

Njemački stručnjak po sedmi put nadmudrio je španskog stratega, više nego bilo koji drugi trener na svijetu, dok će Gvardiola vjerovatno dugo pamtiti ovu noć na Enfildu u kojem njegov tim nije jednom nije šutnuo u okvir gola!

Barselona je u drugom meču večeri praktično već završila posao protiv Rome sa 4:1, dok su revanši na programu kroz sedam dana.

(B92)
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.