Pakao!

Izvor: Mondo, 16.Mar.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakao!

Kao da onih 7:0 nije bilo dovoljno...

Navijači Šalkea nisu prestali da veruju kada su za rivala u osmini finala Lige šampiona dobili Mančester siti.

Na rasprodatoj "Feltins areni" u Gelzenkirhenu burno su proslavili golove Nabila Bentaleba za preokret i vođstvo u prvoj utakmici, ali su ih gosti prilično utišali u poslednjih pet minuta.

Njihov nekadašnji ljubimac, sada uzdanica šampiona Engleske, Leroj Sane, postigao je divan gol iz slobodnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za 2:2 u 85, a potom je loptu u mrežu poslao i Rahim Sterling za razočaravajućih 2:3 pred revanš na "Etihadu".

Izvor: MONDO/Arenasport

Sane i Sterling nisu ih, međutim, sprečili da u velikom broju otputuju na Ostrvo, potroše slobodne dane na poslu i dosta novca, samo da bi bodrili ekipu i na stadionu najbolje engleske ekipe.

Na dan utakmice u Mančesteru formirali su dugačak "korteo" u centru grada, popilo se mnogo piva, pevalo, glupiralo, ali nije bilo incidenata.



Izvor: YouTube

U jednom trenutku, valjalo je krenuti i na stadion...



Izvor: YouTube

A, tamo...

"Rudari" su imali šta da vide. Njihov tim deklasiran je rezultatom 7:0 u jednoj od najneprijatnijih utakmica sezone i, svakako, istoriji kluba iz Gelzenkirhena.

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

Zbog gustog avionskog saobraćaja u Evropi, nisu svi mogli kućama iste noći, čak ni narednog dana...

Bilo je grupa navijača koje su ostale u Mančesteru i dva dana čekajući let koji ih je iz poniženja u Ligi šampiona vraćao pravo u borbu za opstanak u Bundesligi. Ispijajući pinte piva u skupim gradskim pabovima, oni sa produženim boravkom u Engleskoj mogli su da pročitaju i da je trenera Domenika Tedeska sačekao otkaz po povratku u Nemačku.

To, verovali ili ne, nije bio kraj neprijatnostima. Naprotiv!

Kada su se konačno našli na "gejtu" i izašli na pistu, najverniji među navijačima Šalkea ostali su bez teksta - čekao ih je avion brendiran u bojama najvećeg rivala, Borusije Dortmund. 

To što pojedini među njima nisu želeli da uđu u neku ruku možemo i da razumemo...

News: Around 100 Schalke fans had to fly home in BVB plane. It was another nightmare for them after a big loss with Man City (7-0). Some Schalke fans refused enter plane. According to Eurowings, repainted Airbus is a "normal passenger plane" and whole situation was a coincidence pic.twitter.com/i292nTNj5P

— HooligansTV (@HooligansTV1) March 15, 2019

Na kraju, oglasila se i kompanija "Eurowings" koja je saopštila da su avioni u bojama popularnih fudbalskih klubova zapravo marketing strategija, da se nije radilo o Dortmundovoj klupskoj letilici, već redovnoj liniji i da je sve puka koincidencija.

Pakao!
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.