Liverpul je novi vladar Evrope! (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2019, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul je novi vladar Evrope! (VIDEO)

Fudbaleri Liverpula šesti put u istoriji postali su šampioni Evrope. Rani gol Salaha sa bele tačke i precizan udarac džokera Origija doneli su Jirgenu Klopu prvi trofej, u trećem pokušaju. Totenhem u svom prvom velikom finalu ostaje kratkih rukava. Liverpul – Totenhem 2:0 (1:0).

22.57 – Kraj meča, Liverpul je šampion Evrope!

22.52 – Istekao je 90. minut, igraće se još pet minuta nadoknade vremena.

22.51 – Poslednja izmena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u timu Liverpula, umesto Manea u igri je Džo Gomez.

22.49 – GOOOL! U jeku napada Totenhema, Origi postiže gol i udvostručuje prednost Liverpula u 87. minutu! Pogotak možete pogledati OVDE.

22.45 – Umalo penal za Totenhem. Robertson ruši Rouza, ali Skomina kaže nekoliko centimetara van kaznenog prostora. Eriksen pokušava direktno iz slobodnog udarca, Alison na mestu.

22.42 – Poketino uvodi u igru poslednjeg aduta, Ljorente je u igri umesto Alija.

22.41 – Najopasniji napad na meču igrači Totenhema izveli su u 80. minutu. Prvo je udarcem pokušao Son, Beker odbranio, u nastavku akcije pokušao je i Moura, ali direktno u svog zemljaka na golu Liverpula.

22.35 – Musa Sisoko ima problema sa povredom, umesto njega na terenu je Erik Dajer.

22.30 – Još jedan opasan napad Liverpula. Udarac Milnera odlazi tik pored leve stative Lorisovog gola.

22.27 – Poketino šalje u igru svog džokera, Lukasa Mouru, koji menja Harija Vinksa. Očekujemo znatno ofanzivniji londonski tim do kraja meča.

22.22 – Pola sata do kraja utakmice. Totenhem je sve opasniji, ali nema ozbiljne prilike pred golom Bekera. Zanimljivo je da Poketino ništa ne menja, iako njegova ekipa gubi, dok Klop vrši još jednu izmenu – umesto Vajnalduma na teren će iskusni Džejms Milner.

22.19 – Prva izmena na večerašnjoj utakmici – umesto Roberta Firmina u igri je Divok Origi.

22.18 -  Ljoris odličan, kao i Aleksander-Arnold u odbrani. Ponovo opasan napad Liverpula. Robertson je lepo ubacio loptu, ona je išla na stopalo Maneu, međutim Ljoris je reagovao ispred njega. Odmah na drugoj strani šansa. Ali je dobro primirio loptu, bio je u šansi da postigne gol, ali je njegov pokušaj izblokirao Arnold.

22.13 - Loris siguran, solidan šut Fabinja. Brazilac je šutirao sa nekih 25 metara, ali mu je udarac izblokiran i Ljoris je lako reagovao.

22.10 - Robertson zaustavio opasan napad Liverpula. Imao je Totenhem četiri na četiri, Eriksen je dodao loptu do Tripijea, ova je želeo da prevari Robertsona, ali nije uspeo u toj nameri.

22.06 - Počelo je drugo poluvreme.

21.48 - Poluvreme u Madridu. Liverpul zasluženo vodi 1:0. Ne previše sadržajnih prvih 45 minuta. Liverpul je, pomalo i srećno, rano stekao prednost, dok Totenhem nije gotovo ništa prikazao u prvom delu. "Crveni" su zadovoljni prednošću, Poketino je na podigao sa klupe nekoliko igrača. Da li je vreme za Lukasa Mouru?

21.40 – Ponovo iz kontre preti Liverpul. Robertson je sa loptom u nogama prošao dobrih 40-ak metara, snažno šutirao, ali Loris vrhovima prstiju interveniše.

21.30 - Domaći fudbaleri imaju veći posed lopte, što je i očekivano, s obzirom da od drugog minuta gube sa 1:0. "Pevci" za sada nisu imali nijednu pravu šansu.

21.23 - Endi Robertson odlično je centrirao, lopta je išla tačno do Salaha, ali je u poslednjim trenucima Rouz interevenisao ispred Egipćanina.

21.19 – Totenhem je nešto ofanzivniji u poslednjih desetak minuta, što je i logično s obzirom na rezultat. Ipak, na drugoj strani pokušava Trent Aleksander-Arnold, ali lopta odlazi pored desne stative gola Lorisa.

21.17 - Utakmica je na kratko bila prekinuta u 17. minutu zbog uletanja na teren jedne "navijačice". Taj momenat možete pogledati OVDE.

21.04 – GOOOL! Salah je precizan sa bele tačke, Liverpul od drugog minuta vodi 1:0!

Pogodak možete pogledati OVDE.

21.03 – Penal za Liverpul u prvom minutu! Lopta je pogodila Sisoka u ruku, Skomina pokazuje na belu tačku. Penal je dosuđen u 23. sekundi, što je najbrže dosuđeni kazneni udarac u istoriji finala Lige šampiona.

21.02 – Počelo je finale Lige šampiona u Madridu.

21.00 – Pre početka utakmice, minutom ćutanja odaje se počast Hose Antoniju Rejesu.

20.57 – Igrači obe ekipe, predvođeni sudijskom trojkom, izlaze na teren.

20.45 – Stadion Vanda Metropolitano ispunjen je do poslednjeg mesta.

19.55 – Poznati su sastavi timova:

Totenhem: Ljoris – Tripije, Aldervejreld, Fertongen, Rouz – Sisoko, Vinks, Eriksen – Son, Ali, Kejn.

Liverpul: Alison – Aleksander-Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson – Fabinjo, Henderson, Vajnaldum – Salah, Mane, Firmino.

19.50 – Meč se igra na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu, domu fudbalera Atletika, koji prima nešto manje od 70 hiljada gledalaca. Glavni sudija meča biće Slovenac Damir Skomina.

Liverpul u drugom uzastopnom finalu juri šestu titulu prvaka Evrope, po čemu su ispred samo Real Madrid (13) i Milan (7), za razliku od Totenhema koji prvi put igra najveći meč u klupskoj istoriji.

Oba engleska tima su senzacionalne preokrete napravili u polufinalu, Liverpul protiv Barselone (0:3, 4:0), Totenhem protiv Ajaksa (0:1, 3:2), ali ih sada čeka još jedan korak do vrha Starog kontinenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.