LŠ: Bajerov put se završio u penal obračunu (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 18.Mar.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Bajerov put se završio u penal obračunu (FOTO)

Mario Suares je poništio pobedu Bajera iz prve utakmice osmine finala Lige šampiona, golom u 27. minutu, a revanš je rešen tek posle penala. Nakon 120 minuta duela Atletiko Madrid - Bajer na stadionu "Visente Kalderon" bilo je 1:0, a u penal obračunu bolji je bio Atletiko Madrid. U poslednjoj rundi izvođenja jedanaesteraca Fernando Tores je pogodio, a Štefan Kisling promašio. Konačan ishod penala bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << 3:2 u korist "jorgandžija".

Krenimo redom. Trener vicešampiona Evrope Dijego Simeone se već u 23. minutu susreo sa velikim problemom. Golman Migel Anhel Moja se povredio, a šansu je dobio Jan Oblak. Ipak, četiri minuta kasnije bilo je mnogo lakše. Prednost gostiju iz Nemačke je anulirana. Suares je iskoristio dobru asistenciju Kanija koji je glavom "spustio" loptu posle gužve. Na putu ka golu, lopta je zakačila Omera Topraka.

Ovaj rezultat je ostao na snazi i posle produžetaka, a onda se pristupilo izvođenju penala. U prvoj seriji, Raul Garsija i Hakan Čalhanoglu nisu bili uspešni, ali su već u narednoj Antoan Grizman i Simon Rolfs sve ispravili. Do prednosti je Atletiko došao posle novog gola Suaresa, ali i zahvaljujući promašaju Topraka. U poslednju seriju se ušlo sa rezultatom 2:2, posle promašaja Kokea i pogotka Gonzala Kastra.

I u odlučujućoj seriji pogodio je Tores koji je u 83. minutu zamenio Marija Mandžukića. Samim tim "El Ninjo" je postao heroj pobede, a Kisling tragičar u porazu ekipe iz Leverekuzena.

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona zakazan je za petak, a nešto ranije Monako je eliminisao Arsenal.

ATLETIKO MADRID - BAJER 1:0 (1:0) - u penal seriji 3:2

Stadion: "Visente Kalderon"

Gledalaca:

Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

Strelci: Suares 27

Žuti kartoni:  Gamez, Himenes, Suares - Spahić, Toprak, Vendel, Čalhanoglu, Kisling

Crveni kartoni:

ATLETIKO MADRID: Moja (od 23. Oblak) - Huanfran, Himenes, Miranda, Gamez - Mario Suares, Koke, Kani (od 46. Raul Garsija) - Turan, Grizman, Mandžukić (od 83. Tores).

BAJER LEVERKUZEN: Leno - Hilbert, Toprak, Spahić, Vendel - Kastro, Bender (od 104. Papadopulos) - Belarabi, Čalhanoglu, Son (od 77. Rolfs) - Drmić (od 63. Kisling).

(Foto: Beta/AP Photo/Andres Kudacki, AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.