LŠ: APOEL igra za nastavak bajke

Izvor: B92, 07.Mar.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: APOEL igra za nastavak bajke

U sredu od 20.45 igraju se druga dva meča osmine finala Lige šampiona, a sve oči biće uprte u Nikoziju, gde APOEL dočekuje Olimpik iz Liona.

Francuzi posle prvog meča imaju prednost od 1:0, a domaćini predvođeni trenerom Ivanom Jovanovićem pokušaće da nastave sezonu iz snova.

U drugom meču večeri, Barselona na "Kamp Nou" dočekuje Bajer, posle trijumfa sa 3:1 u Leverkuzenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kiparski mediji s nestrpljenjem čekaju duel APOEL-a i Liona, o čemu svedoči i naslov u sportskom listu "Gol” – "90 minuta od večnosti”.

"Svi smo jedva čekali ovako nešto. Ovo je najvažniji trenutak u mom životu, a i jedan od najbitnijih u istoriji kluba. Revanš može mnogo da utiče na sve nas, kao igrače, ali i ekipu. Jasno je da moramo da postignemo gol, moramo da pobedimo. Rizikovaćemo, daćemo sve od sebe da ostanemo u Ligi šampiona”, rekao je Gustavo Manduka.

U duelu sa Lionom, Jovanović neće moći da računa na vezistu Helija Pinta, koji je suspendovan. S druge strane, Francuzi, koji su redovni učesnici nokaut faze elitnog takmičenja u poslednjih deset godina, spremno čekaju revanš, iako u šampionatu Francuske beleže daleko lošije rezultate od očekivanih i drže tek sedmo mesto.

"Očekujem težak revanš na Kipru, ali sam ubeđen da idemo dalje jer imamo dovoljno kvalitetan tim, koji zaslužuje da nastavi takmičenje u Ligi šampiona”, naglasio je vezista Liona Kim Kalstrom.

U Barseloni, aktuelni šampion Španije, Evrope i sveta, brani prednost od 3:1 iz Leverkuzena. Naravno, domaćini su veliki favoriti, iako Bajer poslednjih nedelja igra sve bolje, što je posebno pokazao prošlog vikenda, pobedom sa 2:0 protiv Bajerna. Ipak, tradicija nije na strani nemačkog tima, jer već deset godina nije zabeležio nijednu pobedu u gostima u evropskim takmičenjima.

"Kada se pogleda, nemamo mnogo čemu da se nadamo u Barseloni. Ipak, sigurno je da ćemo se potruditi da im otežamo put do prolaza u četvrtfinala”, rekao je napadač Bajera Štefan Kisling.

Iako Barselona ima solidnu prednost iz prvog meča, trener šampiona Evrope Pep Gvardiola ističe da nije ništa gotovo.

"Spremamo se za meč sa ekipom koja je pre samo nekoliko dana pobedila Bajern. Zbog toga ne smemo da ih potcenimo, pred nama nije nimalo lak posao”, naglasio je Gvardiola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.