Kjelce prvak Evrope, Ilić opet bez trofeja

Izvor: B92, 29.Maj.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kjelce prvak Evrope, Ilić opet bez trofeja

Rukometaši poljskog Kjelcea postali su novi prvaci Evrope, pošto su posle sedmeraca pobedili mađarski Vesprem u finalu Lige šampiona, igranog u Kelnu.

Na kraju regularnog dela utakmice bilo je 29:29, na kraju produžetaka 38:38. Vesprem je tokom većeg dela meča bio bolja ekipa.

Vodio je na poluvremenu 17:13, a sredinom drugog poluvremena i 25:17, ali je Kjelce za oko deset minuta uspeo da izjednači i izbori produžetak.

Kjelceu je ovo prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trofej evropskog prvaka, a do njega su došli u trećem učešću na "fajnal foru" u poslednje četiri sezone. Vespremu je ovo drugi uzastopni poraz u finalu završnog turnira.

Najefikasniji u Vespremu bili su srpski internacionalac Momir Ilić, i Ugalde Garsija sa po sedam postignutih golova, dok je u Kjelceu nezaustavljiv bio Tobijas Rajhman sa devet golova.

Strelac odlučujućeg sedmerca bio je Akizu Aginagalde.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.