Ivanović menja pravila UEFA?!

Izvor: Glas javnosti, 25.Apr.2012, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović menja pravila UEFA?!

NION - Evropska fudbalska federacija (UEFA), pod utiskom činjenice da će Čelsi u finalu Lige šampiona igrati bez trojice igrača (Ivanović, Meireleš, Ramires), najavila je mogućnost uvođenja pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinalnih utakmica.

To pravilo već je uvela Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pre dve godine na šampionatu sveta u Južnoj Africi, a primenjivaće se i ove godine na šampionatu Evrope u Ukrajini i Poljskoj.

Osnovni cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jeste da igrač koji dobije žuti karton u polufinalu izbegne suspenziju, kako bi finalisti bili u najjačem sastavu.

"Potrebno je da Odbor za klupska takmičenja predloži uvođenje pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala, a zatim da taj predlog usvoji Izvršni komitet kojim predsedava predsednik Mišel Platini", navodi se iz UEFA.

Disciplinska komisija UEFA potvrdila je danas suspenzije trojici igrača Čelsija, kao i kapitenu DŽonu Teriju, za koga se navodi da će se naknadno odlučiti o konačnoj kazni za crveni karton zbog udaranja Aleksisa Sančeza.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.