Istorija! Ona će suditi najvažniju utakmicu leta!

Izvor: Sportske.net, 02.Avg.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija! Ona će suditi najvažniju utakmicu leta!

Francuskinja deli pravdu u finalu.

Na "Vodafon areni" u Istanbulu će se 14. avgusta sastati Liverpul i Čelsi, osvajači Lige šampiona i Lige Evrope za sezonu 2018/19, povod je naravno Superkup Evrope.

Uefa je povodom tog susreta donela istorijsku odluku, naime, za glavnog arbitra postavljena je Francuskinja Stefani Frapar.

Ona će tako postati prvi ženski arbitar u UEFA finalima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a doneta je i odluka da joj pomažu koleginice Manuela Nikolosi iz Francuske i Mišel O'Nil iz Republike Irske, dok će četvrti sudija biti iskusni Dženejt Čakir.

Pomenuta Frapar je u julu sudila finale Svetskog prvenstva za žene između Holandije i SAD u Lionu, a tri meseca ranije je istoriju ispisala na meču francuske Lige 1 između Amjena i Strazbura, kada je postala prvi ženski sudija na jednoj utakmici u francuskom šampionatu.

Ona će biti na listi sudija Lige 1 za nastupajuću sezonu, a interesantno je da ipak nije prvi ženski sudija u UEFA mečevima, to je zapravo Nikol Petinjat, koja je delila pravdu na tri utakmice u okviru Kupa UEFA u periodu od 2004. do 2009. godine.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

DAMA NA CENTRU Meč Superkupa Evrope sudiće žena

Izvor: 011vodič.com, 02.Avg.2019

Liverpul i Čelsi igraće 14. avgusta u Istanbulu u Superkupu Evrope, a meč će da uđe u istoriju fudbala. Naime, na centru će da bude jedna dama. Pravdu će da deli Francuskinja Stefani Frapar, a pomagaće joj Manuela Nikolozi i Mišel O’Nil. Četvrti sudija biće Turčin Džunejt Čakir. U subotu...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.