Interov teror u Seriji A – Lautaro je klasa!

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 23:46

Interov teror u Seriji A – Lautaro je klasa!

Fudbaleri Intera zabeležili su još jednu ubedljivu pobedu u Seriji A, u sredu uveče savladali su Atalantu rezultatom 4:0 (2:0).

Bila je ovo četvrta uzastopna utakmica "neroazura" u prvenstvu u kojoj su protivniku dali četiri gola.

Ekipa Simonea Inzagija naredno kolo čekaće sa 12 bodova više od prvog pratioca Juventusa - toliko o tome ko će biti novi prvak na "Čizmi".

Pre Atalante, Inter je u ovoj seriji ubedljivih pobeda četiri gola dao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Romi, pa Salernitani, potom i Lečeu i jasno je da lideru Serije A nema ravnog u domaćim okvirima.

Podsetimo, "neroazurima" predstoji revanš utakmica osmine finala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, nakon "minimalca" Intera u Milanu (1:0).

Atalanta je poslednji u nizu timova koji je osetio moć ekipe iz Milana - potpisala je kapitulaicju već nakon poluvremena.

Strelci za domaće bili su Mateo Darmian u 26. minutu, Lautaro Martines u 45, Federiko Di Marko u 54. i Davide Fratesi u 71. minutu.

A Lautarov gol je bio nešto zaista posebno, majstorija, rutina, potvrda njegove neverovatne forme u kojoj se nalazi ove sezone. Pogledajte njegovu majstoriju za 2:0 i 23. gol u sezoni.

Gosti, praktično, nakon drugog primljenog gola više nisu bili u stanju da pariraju favoritu, doduše elan im je sasečen još u 11. minutu kada su, delovalo je, poveli, ali im je VAR uskratio radost.

Golu De Ketealera prethodilo je igranje rukom njegovog saigrača u kaznenom prostoru.

Gaspreinijev tim kao da je od tog momenta izgubio volju, energiju, a svaki prazan hod rivala Inter surovo kažnjava - Darmijan je posle dugo vremena pogodio za "neroazure", i to nakon nesigurne intervencije golmana Karnezekija.

VAR je intervenisao i u drugom poluvremenu, i ponovo je doneo odluku u korist Intera - još jednom nakon igranja igrača gostiju rukom, i to u svom kaznenom prostoru.

Lautaro je preuzeo odgovornost, ali je pokazao da je, ipak, od krvi i mesa: Karnezeki se sjajnom intervencijom iskupio za dva kiksa ali kratko je trajala njegova euforija.

Prvi je do lopte dotrčao Di Marko i sproveso je u mrežu - za 3:0.

Konačan rezultat duela Davida i Golijata postavio je Fratesi, za poptuni užitak igrača i navijača Intera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inter ubedljiv protiv Atalante

Izvor: Danas, 29.Feb.2024, 00:05

Fudbaleri Intera pobedili su večeras na svom terenu u Milanu Atalantu 4:0, u utakmici 21. kola Serije A.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.