Heroj Sitija hvali Halanda, Norvežanin se dosađuje VIDEO

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 03:31

Heroj Sitija hvali Halanda, Norvežanin se dosađuje VIDEO

Fudbaler Mančester sitija Rodri postao je heroj tog kluba kada je u finalu Lige šampiona postigao jedini gol.

Pogodak Španca je bio dovoljan da "građani" dođu do svog prvog trofeja Lige šampiona u vitrinama, ali Rodri ne želi da preuzme sve zasluge.

"Da, ali zahvalio bih se timu. Mislim da je ovo pobeda iza koje su godine rada. Verovali su mi da dođem, iako nije bilo lako. Promena je bila velika, novi trener. Sada sam postigao najvažniji gol u istoriji ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kluba. Zaslužili smo titulu", rekao je Rodri.

Potom je opisao gol koji je postigao,



"Jedini put kada sam išao napred tokom čitave utakmice. Osećao sam da postoji prostor, hteo sam da šutiram jako pa šta god da se desi. Onda sam video koliko igrača ima na protivničkom golu. Bilo je sjajno, ipak posle toga je ostalo još pola sata da se igra",
dodao je Rodri.

Upitan je da prokomentariše i uspon kluba od kako su stigli vlasnici iz Emirata, koji je sada zaokružen osvajanjem Liga šampiona.



"Mislim da je to priča o životu. Da nastaviš i guraš iako ponekad ne ide dobro. Na kraju nam je Bog dao ovaj poklon. Poenta je da pobeđujemo, ali i stvaramo kulturu pobeđivanja. Momci poput Halanda, čije vreme dolazi, imamo sjajan tim za narednu sezonu"
, istakao je Rodri pored Halanda koji je došao da isprati šta ima njegov saigrač da kaže, samo da bi ubrzo počeo da hrče imitirajući tako dosadu i otišao.

Zahvalan je Bogu na promašajima Romelua Lukakua.



"Kada vidite dve poslednje šanse koje su imali. Ponekad pomislite da je to ta godina. Verujem u Boga i kada naprono radite, obično vam to vrati",
smatra Rodri.

Pomenuo je i bivše igrače Sitija, za koje smatra da su postavili temelje.

"Kada sam završio, setio sam se igrača poput Davida Silva, Serhija Aguera, Vensana Kompanija, mnogo igrača koji su radili 8,9,10 godina u klubu da bismo stigli na ovaj nivo. Mi smo pokupili plodove, ali ovo je pobeda za sve njih. Ovo je pobeda od 10-15 godina. Uzbuđen sam i znam koliko je ovo veliko", zaključio je Rodri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.