Finale Lige šampiona: Barselona - Mančester junajted (20:45)

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 28.Maj.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Lige šampiona: Barselona - Mančester junajted (20:45)

Došao je i taj dan! Evropa će dobiti novog šampiona za manje od 12 sati, a za vladavinu na "Starom kontinentu" boriće se potpuno zasluženo dvije najbolje ekipe ove sezone - Barselona i Mančester junajted! Biće to 11. međusobni okršaj starih poznanika koji su se za prestižni pehar borili 2009. godine u Rimu, a ovog puta će mjesto među besmrtnima pokušati da pronađu na novom Vembliju. I upravo se Barselona nada da će se istorija ponoviti, i to ne samo dešavanja sa Olimpika >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << kada su golovima Samjuela Etoa i Lea Mesija pobjedili sa 2:0, već i sa Vemblija 1992. godine kada je posljednji put odigrano finale evropskog takmičenja na čuvenom engleskom stadionu. Katalonci su tada pobjedili Sampdoriju sa 1:0 u finalu posljednjeg Kupa Šampiona, ipak, godinu dana prije toga, čuveni Ser Aleks Ferguson je osvojio prvi evropski trofej sa Mančester junajtedom, kada je u finalu Kupa pobjednika Kupova savladao Barselonu sa 2:1.

Na golu španskog velikana stajao je tada Karles Buskets, otac Serhija Busketsa, kojeg se verovatno stide i navijači Barselone. U dosadašnjih 10 okršaja oba tima imaju po tri pobjede, uz četiri remija, a tradicija kaže i da nijedan od rivala nije uspjeo da zabilježi vezane trijumfe, što ukazuje da je došao red na Junajted da zasija i okiti se četvrtom titulom evropskog šampiona.

Sa nestrpljenjem svi očekuju meč koji ima sve predispozicije da bude jedan od najvećih u 21. vijeku.

"Ovo bi mogao da bude meč decenije. Duel dva kluba sa ogromnom istorijom privlači pažnju svih koji vole fudbal. U finalu je sve moguće. Možda bude puno golova, uzbuđenja. Respektovaćemo protivnika i dati sve od sebe da pobjedimo. Poštujem trenera Barselone Pepa Gvardiolu. Mlad je trener koji je na mnogo načina promjenio način igre tima", rekao je Ferguson uoči velikog finala na Vembliju.

Iako je definitivno potvrdio da je predodređen za velika djela, Pep Gvardiola je uneo nemire u ekipu pred finale jer će mu ovo možda biti i posljednji duel na klupi Barselone.

"Kada u finalu imate dva tima koji žele da napadaju i pobjede, sigurno je da vas očekuje prava poslastica. Moramo da odigramo drugačiji meč nego 2009. godine", rekao je Gvardiola.

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić smatra da ključ trijumfa "crvenih đavola" se ne nalazi samo u zaustavljanju Lea Mesija.

“Biće veoma teško zaustaviti Mesija, ali ja nikako ne bih potcjenio druge igrače, pre svih Ćavija i Inijestu. Oni su zaista fantastični, spremni da svojim potezima rješe utakmicu. Za trijumf u finalu neće biti dovoljno da zaustavimo Mesija, nego da zaustavimo Barselonu”, rekao je Vidić.

Igrači oba tima sa velikim poštovanjem pričaju jedni o drugima i nestrpljivo iščekuju da izađu na teren. Rio Ferdinand misli da će utakmicu na Vembliju obeležiti Vejn Runi, Gvardiola se boji Havijera "Ćićarita" Ernandeza, a Viktor Valdez čak tvrdi da Junajted ima bolji napad od Barselone.

Sigurno je da Barselona neće odustati od svoje igre dugih izgrađenih akcija iz kojih testiraju strpljenje protivnika i traže grešku. Ipak, ser Aleks Ferguson je odradio fantastičan posao sa ekipom, i kao i svake godine tempirao je formu svojih izabranika za sam finiš sezone. Ukoliko neko može da izađe na kraj sa Kataloncima, i to baš na njihov način, onda je to sigurno Mančester junajted.

Barselona se uzda u fantastični trio Mesi-Inijesta-Ćavi, a Englezi u kolektiv i beskompromisnost defanzivaca na čelu sa Nemanjom Vidićem.

Nesumnjivo, čeka nas veliko i atraktivno finale koje se ne smije propustiti, nezavisno od toga čije navijačke boje se nose u srcu.
 
Izvor:Blic
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.