Džikić nakon istorijskog uspeha: Ne osećam da sam deo projekta

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 15:10

Džikić nakon istorijskog uspeha: Ne osećam da sam deo projekta

Trener Hapoela iz Jerusalima Aleksandar Džikić istakao je na konferenciji za medij pred finale Lige šampiona da se ne oseća kao deo projekta u Izraelu.

Srpski stručnjak je obraćanje medijima iskoristio da govori o svom timu koji je bio bolji od favorizovanih Tenerifa, ali i da iznese ono što mu leži na duši.

"Ceo proces je pomerao ove momke iz njihove zone komfora. Toliko smo ih forsirali da su neki promenili način svoje igre. Neki od njih su prihvatili svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uloge. Veoma su agresivni, napadaju reket i veoma su pokretan tim", rekao je Džikić pa se potom osvrnuo na svoj ugovor u Jerusalimu:

"Jednogodišnji ugovor je sezona, a ne projekat. Jednogodišnje saradnje ubijaju košarku. Projekat je Tenerife - birate igrače i trenera i podržavate ih. U lošim vremenima podržavate i branite tu svoju odluku. Ne osećam da sam ja deo projekta."

Protivnik u finalu biće nemački Bon koji je takođe bio bolji od Unikahe kojoj se davalo više šansi da prođe dalje, naročito jer se Fajnal-for igra u Malagi.

"Bon nastavlja da iznenađuje od oktobra, pa je možda vreme da ih shvatimo ozbiljno", našalio se Džikić, pa nastavio:

"Pred nama je teška bitka i ništa drugo ne očekujemo. Mi nismo favoriti, uopšte. Rezultati tokom sezone govore mnogo o mom kolegi. Ono što zaista cenim je način na koji je izabrao tim i vrstu košarke koju igraju. Smešno je reći da je Bon sada ozbiljan tim, bili su cele godine. Govorim to cele sezone."

Finale između Bona i Hapoela je na programu u nedelju od 20 časova, dok će pre toga u 18 časova svoj meč za treće mesto početi Unikaha i Tenerife.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.