Bufon uvređen: Sramota! Nikad više u reprezentaciju

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2018, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bufon uvređen: Sramota! Nikad više u reprezentaciju

Italijanski golman objasnio zbog čega je završio sa reprezentacijom i zašto ne bi voleo da mu Juventus bude rival u finalu Lige šampiona

Bufon je letos posle 17 godina provedenih u Juventusu odlučio da promeni sredinu i priključi se Pari Sen Žermenu, a u Staroj dami je ostao i kada je ekipa izbačena u Seriju B posle Kalčopolija 2006. godine.

"U PSŽ sam otišao jer sam želeo da budem deo projekta i imao sam potrebu da saigračima pomognem da fudbalski >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odrastu. Shvatio sam da je moja era u Juventusu gotova i rastali smo se prijateljski. Nije tačno da ima zle krvi između nas. Prošle nedelje sam zvao Anjelija da ga pitam mogu li da treniram u klubu dok sam kod kuće za vreme reprezentativne pauze", rekao je legendarni čuvar mreže.

Glavni razlog Điđijevog prelaska u PSŽ je pohod na pehar Lige šampiona, koji mu nedostaje u trofejnoj vitrini, a čak tri puta je bio na korak "ušatog pehara", ali je gubio u finalima od Milana 2003. Barselone 2015. i Reala 2017. godine. Rekao je da nikako ne bi voleo da se nađe u borbi za trofej sa svojim doskorašnjim saigračima.

"Sve može, ali samo to ne. Užasno mi je stalo da osvojim taj trofej, vidim nas u finalu, ali ne bih imao snage da se radujem dok moji prijatelji plaču. Ako već moram da igram protiv Juvea, onda neka to bude pre finala", kazao je 40-godišnji Italijan.

Potom je objasnio jedan od najboljih golmana u istoriji fudbala zbog čega više neće nastupati za Azure.

"Kad me je Di Bjađo zvao za neke prijateljske utakmice, pristao sam zbog osećaja prijateljstva, a onda su krenule priče da sam nepokretan, kako treba da mi nabave ćebence i kolica. To je bilo sramno. Mislim da takav odnos nisam zaslužio. Tada sam se povukao i odlučio: nikad više. Manćini me nazvao i pitao me postoji li šansa da nekad može da računa na mene. Odbio sam. Italija ima dobre mlade golmane i mene više nećete videti u dresu reprezentacije", poručio je Bufon.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.