Bez pobednika u Ajndhovenu – PSV i Borusija remizirali VIDEO

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 00:02

Bez pobednika u Ajndhovenu – PSV i Borusija remizirali VIDEO

Fudbaleri PSV-a i Borusije Dortmunda su remiziali 1:1, u prvom meču 1/16 finala Lige šampiona u Ajndhovenu.

Borusija je povela pogotkom u prvom poluvremenu, ali je u drugom domaća ekipa uspela sa bele tačke da dođe do izjednačenja i remija.

Revanš meč u Nemačkoj je na programu 13. marta od 21 čas.

Snage u prvom poluvremenu su bile izjednačene, već u 16. minutu se u dobroj šansi našao Malik Tilman, vezista domaće ekiše, gađao je ka golu Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Majera, ali je lopta otišla pored leve stative.

Nikolas Fulkrug se našao u odličnoj poziciji u kaznenom prostoru, dobio je loptu, ali je uputio veoma loš udarac. Gađao je iznad prečke, a Argentinac Valter Benitez nije morao da reaguje.

Ipak, u nastavku je Borusija uspela da dđe do prednosti, Marsel Sabicer je proigrao Donijela Malena, koji je po prijmu lopte u šesnaestercu gađao direktno na gol. Lopta je pogodila Seržinja Desta i prevarila golmana PSV-a. Gosti su došli do vođstva u 24. minutu – 0:1.

Mogao je PSV do izjednačenja već u završnici prvog poluvremena. Mladi belgijski napadač Joan Bakajoko je prihvatio odavanje i gađao ka golu Majera, ali je lopta prošla pored desne stative.

Do kraja prvog poluvremena, nije bilo uzbuđenja i Borusija je sa golom prednosti otišla na pauzu.

Već na startu drugog dela igre, PSV je uspeo da dođe do izjednačenja. Igrao se 54. minut, kada je Mats Humels napravio jedanaesterac zbog neopreznog starta. To nije promaklo srpskom sudiji Srđanu Jovanoviću, koji je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo Luk De Jong i sigurno pogodio u donji levi ugao gola. Tako je doneo izjednačenje PSV-u, a do kraja će se ispostaviti da je postavio i konačan rezultat.

Borusija je u nastavku imala još dve dobre šanse da ponovo dođe do vođstva, prvo je u 61. propustio Malen, a potom i Marius Vulf u 72. minutu.

Do kraja nije bilo uzbuđenja i timovi su odigrali nerešeno, što znači da od nule kreću sa "Signal Iduna Parka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.