Atletiku pobeda, Realu finale LŠ

Izvor: Press, 11.Maj.2017, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiku pobeda, Realu finale LŠ

Simeoneovi izabranici savladali gradskog rivala na „Visente Kalderonu“, ali im osim prestiža trijumf nije ništa više doneo – 2:1.
foto: novosti.rs
Čudo se nije dogodilo na „Visente Kalderonu“, iako je posle 16 minuta delovalo da bi tako nešto moglo da se desi.
Atletiko Madrid je pobedio Real sa 2:1 (ukupno 2:4), ali im taj trijumf ne znači mnogo, pošto je gradski rival prošao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u finale Lige šampiona zahvaljujući prvom meču (0:3)

Dakle, u Kardifu će se 3. juna za „ušati pehar“ boriti Juventus i Real Madrid.
Započeo je Atletiko utakmicu kao u svojim snovima. Za četiri minuta su dva puta poslali loptu iza leđa Kejlora Navasa i vratili nadu da bi pred svojim navijačima mogli da naprave prvoklasnu senzaciju.
Prvo je posle kornera u 12. minutu Nigez glavom poslao loptu u mrežu, da bi u 16. minutu iz penala Grizman uvećao vođstvo. Tome je prethodio neoprezan start Varana nad Toresom posle kog je sudija Čakir pokazao na „belu tačku“.
Posle tog gola su Simeoneovi puleni odlučili da ne rizikuju previše i da polako traže taj treći pogodak koji bi im u najmanju ruku doneo dodatnih 30 minuta. Kalkulisanje ih je koštalo u 42. minutu.
Benzema je odlično prošao po desnoj strani, vratio do Krosa koji je dobro šutirao, Oblak je odreagovao na pravi način, ali je sve to pratio Isko i poslao loptu u gol. Odbrana Atletika je signalizirala da je lopta napustila teren kada je Benzema prošao, ali linijski sudija nije ništa pokazao.
Taj pogodak je manje-više bio znak da je meč gotov. Usled gola u gostima Reala je to značilo da produžetaka neće biti i da je domaćem timu za prolazak u finale biti potrebno da postignu tri gola za 45 minuta.
U drugom delu su imali samo jednu pravu šansu. Brza kontra Atletika u 66. minutu, Karaskov šut je Navas odlično odbranio, lopta je pala na glavu Gameira, ali je čuvar mreže gostiju odreagovao fenomenalno i tako ugasio svaku nadu domaćina.
Real je do kraja pametno čuvao rezultat, nije previše rizikovao, već je samo čekao poslednji zvižduk arbitra Čakira.
 





 


 






 

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.