Arnautović od tragičara do heroja, Inter je moćan i nosi prednost u Madrid!

Izvor: Piplmetar.rs, 22.Feb.2024, 04:25

Arnautović od tragičara do heroja, Inter je moćan i nosi prednost u Madrid!

Fudbaleri Intera pobedili su Atletiko Madrid u Milanu sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.
Gol odluke postigao je rezervista Marko Arnautović u 79. minutu, nakon što se prethodno propisno ispromašivao i bio na putu da bude tragičar svoje ekipe.
Vicešampion Evrope je bio bolji, zasluženo je slavio i još jednom je pokazao da je u velikoj formi. Imao je i Atletiko svoje šanse, nije uspeo večeras, ali bilo kako bilo, odluka o putniku u četvrtfinale >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << će pasti za tri sedmice u glavnom gradu Španije.

U Milanu smo u prvom poluvremenu gledali nešto što smo i očekivali. Puno taktičkog nadmudrivanja Simonea Inzagija i Dijega Simeonea, igrači su besprekorno obavljali svoje zadatke u fazi odbrane, a prostora za napadače skoro da i nije bilo.
Jedine dve situacije vredne pomena u ofanzivnom smislu su pokušaj Atletikovog Lina sa distance na samom početku susreta, kada je lopta prohujala tik pored stative i veoma dobra prilika na drugoj strani za Lautara Martineza. 
Argentinac se u 38. minutu našao u idealnoj poziciji posle greške De Pola, ali je jako lose šutirao, pa mu je Himenez izblokirao udarac.
Tukao je i Tiram u samom finišu prvog dela, ali je njegov pokušaj bio lak plen za Jana Oblaka.
Simeone nas je sve iznenadio odlukom da Ljorente zauzme mesto nedovoljno oporavljenog Alvara Morate, tako da ovaj polivalentni fudbaler samo još nije obavljao funkciju golmana u ekipi iz Madrida u svom mandatu među „jorgandžijama“. Morata je kasnije ušao u igru sa klupe.
U pauzi između dva poluvremena je Marko Arnautović zamenio povređenog Markusa Tirama i već u prvom kontaktu sa loptom je mogao da postigne gol.
Di Marko je sjajno centrirao sa levog boka, a Arnautović za delić sekunde zakasnio da uputi udarac na pravi način iz veoma povoljne sitacije. Uspeo da u padu zahvati loptu, ali je sa desetak metara gađao iznad prečke.
Otvorio se i Atletiko i ponovo imao šansu preko Lina u 54. minutu, da bi Inter u 62. minutu propustio kolosalnu priliku da povede.
Arnautović i Lautaro Martinez su munjevitim duplim pasom izbacili iz igre kompletnu defanzivnu liniju Atletika, Austrijanac srpskog porekla se našao sam pred Oblakom, ali se obrukao i sa sedam metara udaljenosti poslao loptu preko gola.
Kako se meč bližio kraju, tako je Inter sve više „stezao obruč“ oko gola Madriđana, u želji da stekne makar i minimalnu prednost pred revanš.
Ušao je Damfris umesto Darmijana i odmah uneo živost po desnoj strani. Probio je po tom boku u 72. minutu, poslao oštar pas u peterac, a Arnautović je ponovo zakasnio za „milimetar“, pa je Savić ispred njega otklonio opasnost.
U 77. minutu solidan pokušaj Lautara posle centaršuta Čalhanoglua i prelepa parada Jana Oblaka.
Pritisak po Atletiko je postao neizdrživ, Inter je počeo da ga bukvalno „melje“ na sredini terena i gosti su kapitulirali u 79. minutu.
Reinildo je kiksirao u opasnoj zoni i odmah je Lautaro Martinez izašao sam pred Oblaka, Slovenac mu je „skinuo“ čist zicer, ali je na pravom mestu bio Arnautović, pokupio „otpadak“, pospremio ga u mrežu i konačno postigao pogodak, za 1:0.
Atletiko nije više imao šta da čeka, napao je u završnici i imao je šansu preko Morate, koji je probao glavom da savlada Zomera i bio zamalo neprecizan.
Fudbaleri Intera

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Veliki preokret Frajburga, Karabag u 122' eliminisao Bragu VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024

Fudbaleri Frajburga eliminisali su Lans posle velikog preokreta i produžetaka – 3:2...Prvi meč plej-ofa Lige Evrope u Francuskoj prošle sedmice završen je bez golova, da bi ove večeri bilo sve suprotno od toga...Delovalo je da će Lans proći dalje rutinski, pošto su na poluvremenu imali dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.