Anćeloti zna šta je problem Serije A, ali i reprezentacije Italije!

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anćeloti zna šta je problem Serije A, ali i reprezentacije Italije!

Da li je Karleto u pravu?

Serija A se polako vraća u vrh evropskog fudbala, dokaz za to je Juventus koji je u prethodne tri godine dva puta igrao finale Lige šampiona. Međutim, potreban je iskorak drugih ekipa sa Apenina jer, osim Rome koja je prošle godine stigla do polufinala LŠ, Italijani nisu blistali u Evropi.

Karlo Anćeloti se početkom sezone vratio na "Čizmu" i preuzeo Napoli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kako bi borbu za Skudeto učinio makar malo zanimljivijom u periodu dominacije Juventusa

"Nekada smo imali ogromne industrije iza klubova poput Milana (Berluskoni), Inter (Morati) i Italija je mogla da dovodi tadašnje najbolje igrače. Sada jedino Juventus ima uspešan finansijski model koji omogućava mogućnost dovođenja fudbalera poput Ronalda, ali nije to jedini problem Italije. I drugi klubovi moraju da naprave iskorak u Evropi kako bi Seriju A vratili na mesto gde i pripada", izjavio je trener Napolitanaca.

Sa druge strane imamo reprezentaciju Italije koju trenutno predvodi Roberto Manćini, ali "Azuri" nikako da se vrate na staze stare slave.





"Postoji pre svega manjak razvoja domaćih  talenata. Pojedini igrači imaju talenta tako da verujem da će situacija biti bolje za dve, tri godine. Sada jedinog igrača na kojeg Italija može da računa, kao na veliku zvezdu jeste Marko Verati."





"Međutim, ne može sve od jednog igrača da zavisi, Marko ima u PSŽ-u sa kim da igra, bojim se da u Italiji trenutno nema kvalitetnih saigrača na njegovom nivou", objasnio je Anćeloti.

PIŠE: Stefan Matić
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.