Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 22:36

AZIJA: Saudijski derbi pripao Al Hilalu, Žardimova ekipa u finalu Lige šampiona

Pročitajte rezime najvažnijih utakmica sa azijskog kontinenta

ČENGDU - SIČUAN 1:2

(Fudbal, Kup Kine)

Fudbaleri Čengdua su se izgleda posvetili borbi za plasman u promociju. Iako na tabeli druge lige imaju čak 17 bodova više od današnjeg rivala, pretrpeli su poraz. Sičuan je slavio kao gost u drugoj rundi kupa i otišao dalje. Gosti su poveli u 22. minutu preko Ksija Dalonga i sa 0:1 se otišlo na odmor. Već u prvom minutu nastavka, Vang >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je duplirao prednost Sičuana, da bi u 62. minutu Gan Čao vratio nadu domaćem timu. Pogodio je sa kreča, ali se ispostavilo da je samo ublažio poraz Čengdua, koji je završio sa borbom za trofej u kupu.

SEPAHAN - MES RAFSANJAN 2:0

(Fudbal, Iran 1)

Vicešampion Irana nije razočarao. U prvom kolu je rutinski slavio kod kuće protiv Mes Rafsanjana, golove je postizao u idealnim trenucima. Najpre u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena. U strelce se upisao Norafkan, pa je domaćin na odmor otišao u sjajnom raspoloženju. To mu je omogućilo da dobro otvori drugi deo igre i već posle 11 minuta duplira prednost. Pogodak Rafijeija bio je i poslednji, kako je Sepahan bez većih problema sačuvao prednost.

AL AIN - NADŽRAN 1:1

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Podela plena u timovima koji su u opasnoj zoni. Teže će pasti ekipi Nadžrana, kako je seriju bez pobede produžila na pet utakmica. Ostao je i Al Ain na jednom trijumfu u sezoni, ali je makar seriju bez poraza produžio na četiri susreta. Domaćin je poveo u 22. minutu preko Al Harbija, da bi 11 minuta kasnije Isaka poravnao rezultat. Delovalo je da će biti vatrometa u Al Bahahu, ali su timovi povukli ručne, te nije bilo promene rezultata.

AL NASR - AL HILAL 1:2

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Saudijski okršaj u polufinalu Lige šampiona okončan je pobedom Al Hilala. Ekipa Leonarda Žardima savladala je četu njegovog zemljaka Pedra Emanuela i boriće se za najveći trofej na azijskom kontinentu. Put ka trijumfu trasirao je tandem iskusnih napadača Bafetimbi Gomis - Musa Marega. Egzekutor je u 17. minutu bio doskorašnji fudbaler Porta. Ključni detalj dogodio se u poslednjim trenucima prvog poluvremena, kada je Al Nasr ostao sa igračem manje. Alavdžami je zaradio direktan crveni karton pred odlazak na odmor. I sa igračem manje, posle samo pet minuta igre u nastavku, domaćin je uspeo da stigne do poravnanja. Sjajni Brazilac Taliska trese mrežu gostiju za 1:1. Ipak, nije Al Nasr izdržao. Igrao se 71. minut kada je Al Davsari vratio prednost ekipi bivšeg trenera Monaka Žardima i trasirao joj put ka velikom finalu.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.