O glumačkom bojkotu Filmskih susreta: Pozvani svi, ali se njihovi sukobi odražavaju na Festival

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2023, 14:46

O glumačkom bojkotu Filmskih susreta: "Pozvani svi, ali se njihovi sukobi odražavaju na Festival"

Publiku, koja je prve večeri do poslednjeg mesta popunila Letnju pozornicu niške Tvrđave, nije pozdravio niko od glumaca iz filma Trag divljači, koji je otvorio ovogodišnje Filmske susrete. Na binu je izašao samo režiser, a utisak ljubitelja domaćeg filma je i da je ove godine mnogo manje zvučnih imena došlo u Niš. Selektor Dejan Dabić smatra da nije dobro što se sukobi glumačkih udruženja prelamaju preko festivala i poručuje da su svi glumci pozvani. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Trag divljači delimično je i finansiran iz budžeta Grada Niša, kaže Dabić, a pojedine scene su i snimane u tom gradu. Zato je, smatra on, ekipa trebalo da se potrudi da na neki način vrati dug Nišu.

Sa druge strane, glumac Predrag Miki Manojlović, koji upravo u tom ostvarenju tumači jednu od glavnih uloga, nedavno je preko Glumačke organizacije Srbije, kako su prenosili beogradski mediji, pozivao na bojkot Filmskih susreta, zbog Udruženja filmskih glumaca i njegovog predsednika Rastka Jankovića.

Dabić kaže da su na Festival pozvani svi glumci, da Niški kulturni centar ne želi da se meša u sukobe i da nije dobro što se oni odslikavaju na Filmske susrete.

Naš partner Udruženje filmskih glumaca Srbije i jedno drugo udruženje imaju određene esnafske sukobe u koje se mi ne mešamo. Mi smo sve glumce pozvali. Svi su dobrodošli, bez obzira na političko ili neko drugo opredeljenje. Dakle, u taj njihov sukob se ne mešamo. Mislimo da nije dobro što se prelama preko festivala, ali niti imamo niti osećamo bilo kakvu odgovornost - navodi Dabić.

Ni ekipa filma Da li ste videli ovu ženu nije se poklonila publici nakon projekcije, a komentari posetilaca su da nikad manje poznatih i zvučnih glumačkih imena nije bilo na Festivalu.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Kako su mršave krave pojele debele, ili kako su lokalni funkcioneri isterali novinare sa Filmskih susreta"

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Avg.2023

Pored već poznatih "kadrovskih" problema u Udruženju filmskih glumaca, koje se odražava na Festival "Filmski susret" u Nišu, koji deo poznatih glumačkih imena ove godine bojkotuje, pa zbog toga nema ni poklona niškoj publici, postoji još jedna vrlo bitna stvar, a to je odnos organizatora prema...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.