Zverev se kockao posle pet meč-lopti, ali srušio Federera!

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zverev se kockao posle pet meč-lopti, ali srušio Federera!

Nemački teniser Aleksander Zverev napravio je novo iznenađenje na mastersu u Šangaju, eliminisavši Rodžera Federera u četvrtfinalu. Zverev je pobedio Švajcarca sa 6:3, 6:7 (7-9), 6:3, čime su u jednom danu ispala prva dva nosioca, pošto je prethodno Stefanos Cicipas pobedio Novaka Đokovića.
Zverev je još jednom potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se nalazi u usponu formu, pa ga protiv jednog od najvećih tenisera svih vremena nije omelo ni što se kockao u finišu drugog seta, kada je propustio pet meč-lopti.

Od početka susreta je bilo jasno da je Nemac u dobroj formi – odlično je servirao (ukupno 17 asova), koristio svaku grešku protivnika, a Federer nije uspevao da pronađe ritam na početku meča.
U šestom gemu Zverev je na 30:30 pogodio dva izvrsna riterna i došao do prvog brejka. Tu prednost je bez prevelikih problema sačuvao i poveo u setovima.
Na početku drugog je Švajcarac bio taj koji je krenuo agresivnije, oduzeo je servis-gem Saši za 2:0, ali nije dugo imao vođstvo. Usledio je ribrejk i odlazak u dramatičnu završnicu drugog dela igre.
Pri 5:5 Zverev fantastičnim pasing-šotovima dolazi do šanse da servira za meč, imao je tri vezane meč-lopte (40:0), ali je Rodžer odigrao neverovatan gem i izborio taj-brejk. U dodatnom gemu je spasao još dve meč-lopte, ukupno pet i, na oduševljene prisutne publike, izjednačio na 1-1 u setovima.
I, kada se očekivalo da će, kako je to mnogo puta u karijeri činio, protutnjati kroz odlučujući deo igre, desilo se potpuno suprotno.
Zverev je još jednom podigao nivo igre, oduzeo mu servis u drugom gemu i posle više od dva sata igre završio posao.
On je tako nastavio sjajan niz "nove generacije" u Šangaju, pošto je osim Cicipasa, u polufinale prošao i Danil Medvedev.
Zverev će se za finale boriti sa Mateom Beretinijem, koji je eliminisao Dominika Tima.
Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 7.473.620 dolara.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NERVOZNI FEDERER UŠAO U KLINČ SA SUDIJOM, PA IZGUBIO MEČ: Zverev eliminisao Rodžera sa turnira u Šangaju! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Okt.2019

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u polufinale turnira u Šangaju pošto je savladao Švajcarca Rodžera Federera 6:3, 6:7(7:9), 6:3.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.