Zakazano polufinale sa Federerom

Izvor: RTS, 04.Jul.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakazano polufinale sa Federerom

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je u četvrtfinalu savladao Nemca Florijana Majera sa 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:4. Srpski teniser kontrolisao je čitav meč i dopustio protivniku da napravi samo jedan brejk. Protivnik Đokovića u polufinalu biće Rodžer Federer.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Iako je na terenu bio Florijan Majer, navijači u Srbiji željno iščekuju duel Novaka Đokovića i Švajcarca. Novi sudar teniskih majstora je zakazan, slično kao prošle godine u polufinalu. Prethodno je srpski teniser u četvrtfinalu savladao Florijana Majera sa 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:4.

Iako Đoković nije izgubio set, duel protiv Nemca nije bio lak. Kao po navici, srpski teniser je nešto opuštenije ušao u duel i prvi je popustio u petom gemu kada je dopustio Majeru da dođe do brejka i vođstva od 3:2.

Izgleda da je to i bilo potrebno Noletu da se trgne i da počne da igra kako se očekuje. Najbolji teniser planete već u narednom gemu vraća brejk. Novu šansu Majer je imao pri rezultatu 4:4, kada je na servis Đokovića imao tri vezane brejk lopte.

Sjajnim servisom, srpski teniser je spasao gem i došao do vođstva od 5:4. U narednom gemu, na servis Majera, Đoković uspeva da napravi brejk i prelomi prvi set u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu Nole nije imao problema. Majer kao da nije preboleo gubitak prvog seta, u nastavku nije pružao ozbiljniji otpor. Nemac je uzeo samo prvi gem na svoj servis, dok je Đoković posle dva brejka ubedljivo rešio drugi set u svoju korist sa 6:1.

Činilo se da se igra Nemca raspala posle katastrofalnog drugo seta, ali Majer je uspeo da smogne snage i napadne Đokovića u trećoj deonici.

Sve do finiša seta oba tenisera su držala svoje servise, ne dopuštajući previše šansi za brejk. Majer je popustio na samom kraju, pri rezultatu 4:4. Nole je prvo uspeo da napravi brejk i dođe na samo gem do pobede. Onda je na svoj servis, uz tri spasene brejk lopte, uspešno priveo set i meč kraju.

Nekoliko minuta ranije svoj duel je završio i Rodžer Federer koji je bez većih problema savladao Mihaila Južnog sa 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 6:2.

To znači da ćemo u borbi za finale videti novi sudar Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Mnogi smatraju predstojeći duel finalom pre finala Vimbldona, ali jedno nema sumnje – vrhunski tenis je zagarantovan.

Đoković: Jedva čekam meč sa Federerom

"Jedva čekam taj polufinalni meč. Uvek mi je zadovoljstvo kada igram protiv njega. Rodžer je zaista veliki šampion. Na svim grend slemovima je imao sjajne rezultate i bio dominantan", rekao je Đoković odmah nakon četvrtfinalnog duela sa Florijanom Majerom iz Nemačke.

"Na početku smo bili vrlo izjednačeni. Bilo mi je potrebno malo vremena da se priviknem na uslove, jer sam poslednja tri meča igrao pod krovom. Florijan je bio dobar, imao je par šansi da se vrati u meč. Ipak, zadržao sam nerve u odlučujućim momentima", naveo je Đoković.

On i Federer će u petak u polufinalu odigrati 27. međusobni duel, ali prvi na Vimbldonu. Švajcarac trenutno vodi sa 14:12.

Đoković će u polufinalu braniti i prvo mesto na ATP listi, pošto bi se Federer, u slučaju da osvoji turnir, vratio na vrh.

Đoković - Majer (3:0), 6:4, 6:1, 6:4

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vimbldon: Novak i Federer za finale

Izvor: Sportal.rs, 04.Jul.2012

Prvi teniser sveta Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona, nakon što je maksimalnim rezultatom 3:0 (6:4, 6:1, 6:4) savladao Nemca Florijana Majera.

Nastavak na Sportal.rs...

Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jul.2012

Noletov sledeći protivnik je Rodžer Federer

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.