Vilander: Cicipas radi ono što smo mislili da može samo Federer

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilander: Cicipas radi ono što smo mislili da može samo Federer

Teniski stručnjak Mats Vilander uporedio je mladog Stefanos Cicipasa sa veteranom Rodžerom Federerom.

Vilander je prokomentarisao igru Cicipasa na turniru, a posebno u četvrtfinalnom duelu protiv Rodžera Federera.

"Sve to znači da u 2019. tenis možete igrati sa istim stilom i taktikom kao što igrao Rodžer Federer, kao i sa istom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tehnikom", rekao je Vilander za Tennis365 i objasnio šta je tačno hteo da kaže:

"To znači da on dobija na samopouzdanu igrajući stilom za koji smo mislili da je mogao da izvede samo jedan čovek, Rodžer Federer. Sada, kada smo shvatili da to nije istina, on vidi da može da igra kako god želi i da osvoji neki Slem".

Iako je ispao u polufinalu Australijan opena, Vilander veruje da će mu trijumf nad Federerom mnog značiti u karijeri.

"Pobeda nad Federerom mu znači sve. On je svestran igrač, ima dobar mentalni sklop i tip je igrača kojem je lako da napreduje".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.