Verdasko iznenadio Tima, Federer i Nadal ubedljivo do trećeg kola Rima

Izvor: RTS, 16.Maj.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verdasko iznenadio Tima, Federer i Nadal ubedljivo do trećeg kola Rima

Rodžer Federer i Rafael Nadal ubedljivo su se plasirali u treće kolo mastersa u Rimu, dok je neočekivani poraz pretrpeo Dominik Tim. Švajcarac i Španac će zbog gustog rasporeda uzrokovanog kišom u prestonici Italije, tokom dana ponovo izaći na teren.
Federer je rutinski eliminisao Žoaa Souzu iz Portugala, pošto je u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << setu napravio jedan, a u drugom dva brejka, što je bilo dovoljno za trijumf rezultatom 6:4, 6:3.

Rodžer će u sledećoj rundi igrati protiv Hrvata Borne Ćorića, koji je postavljen za 13. nosioca.
Još ubedljiviji bio je Nadal, koji je Žeremiju Šardiju prepustio samo jedan gem – 6:0, 6:1.
Nadal je od samog starta meča krenuo furiozno, potvrdio da se potpuno oporavio od virusa koji ga je mučio u Madridu i za samo sat vremena završio posao protiv Francuza.
Njegov sledeći protivnik biće Nikoloz Basilašvili iz Gruzije, momak koji je prethodno eliminisao našeg Lasla Đerea u dva seta.
Dominik Tim nije imao sreće kao Federer i Nadal, naleteo je već na startu na neugodnog Fernanda Verdaska – Španac je izgubio set, ali je potom preokrenuo i slavio sa 4:6, 6:4, 7:5.
On će sada na megdan 11. favoritu u Rimu Karenu Hačanovu.
Pobede su još ostvarili Dijego Švarcman nad Albertom Ramos-Vinjolasom (7:6 (7-5), 6:1), Kei Nišikori nad Tejlorom Fricom (6:2, 6:4), odnosno Jan-Lenard Štruf koji je produbio krizu Marina Čilića, rezultatom 6:2, 6:3.
Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani spomenuti Nadal.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Federer, a pogotovo Nadal ubedljivo startovali u Rimu

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2019

Nijedan od njih nije danas dozvolio bilo kakva iznenađenja...Najtrofejniji teniser današnjice Rodžer Federer plasirao se danas u osminu finala turnira u Rimu...On je u meču drugog kola rutinski savladao portugalskog predstavnika Žoaa Sousu sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3...Jedan brejk u prvom, plus...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.