Velike titule: Rodžer ispred Novaka, ali...

Izvor: B92, 01.Feb.2017, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velike titule: Rodžer ispred Novaka, ali...

Osvajanjem Australijan opena Rodžer Federer je ponovo preuzeo vođstvo u svojevrsnoj trci u osvojenim velikim trofejima.

U te trofeje se ubrajaju titule na Gren slemovima, završnim turnirima i turnirima iz Maseters serije.

Federer je osvojio protekle nedelje svoj 18. Slem i 48 veliku titulu u karijeri pošto ima i šest trofeja sa završnog turnira kao i 24 Masters trofeja.

Ukupno, Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je do ovih 48 titula došao na 206 turnira, pa mu je prosečno potrebno 4,3 turnira kako bi osvojio neku od ’velikih titula’.

Federer je prvu veliku titulu osvojio u Hamburgu pre 16 godina.

Na drugom mestu ove liste je najbolji srpski sportista Novak Đoković koji ima 47 ’velikih titula’. Novak je apsolutni rekorder kada su u pitanju trofeji Masters serije (30), ima i 12 Slemova, kao i 5 trofeja sa završnog turnira.

Ipak, Novak ima i daleko najbolje ’prolazno vreme’ jer mu je za osvajanje velike titule potrebno u proseku 3,2 turnira.

Treći je Rafael Nadal sa 42 ’velike titule’ (14 slemova, 28 Mastersa). Španac je ispred Federera, ali iza Đokovića kada je u pitanju prosečan broj turnira koji mu je potreban za osvajanje velike titule (3,6).

Četvrti je Pit Sampras koji ima 30 velikih titula (4,9 prosek), a peti Andre Agasi sa 26 velikih titula (6,3 prosek).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.