Vavrinka osvojio Monte Karlo!

Izvor: RTS, 20.Apr.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavrinka osvojio Monte Karlo!

Stanislas Vavrinka osvojio Masters u Monte Karlu, pošto je u finalu savladao Rodžera Federera sa 2:1 u setovima. Didije Drogba je na pragu prelaska u Romu, tvrdi italijanska "Gazeta delo sport". Arda Turan spreman za meč sa Čelsijem. Dušan Borković osvojio sedmo mesto na trci VTCC šampionata u Francuskoj. Tata Martino odlazi iz Barse na kraju sezone. Ramirešu iz Čelsija preti kazna. Krajinović u finalu turnira u Sarasoti.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pratite i na našim Fejsbuk Tviter stranicama.

18.29 - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je sedmo mesto u drugoj današnjoj trci na stazi Pol Rikar kod Marseja voženoj u okviru Svetskog šampionata turing automobila. Ovim plasmanom, srpski automobilista, koji vozi za Nis Petrol rejsing tim, osvojio je novih šest bodova. Pobednik druge današnje trke bio je Hoze Marija Lopez iz Sitroena, ispred Jana Milera (Sitroen) i Tijaga Monteira (Honda). Posle današnje dve trke u generalnom plasmanu vodi Lopez sa 85 bodova, dok je Borković osmoplasirani sa 17 bodova.

17.56 - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena vratili su se na četvrto mesto Bundeslige, pošto su pobedili Nirnberg sa 4:1. Bajer sada ima bod više od Volfsburga na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Nirnberg je na pretposlednjem mestu. Bajer je danas poveo golom Emira Spahića u 16. minutu, da bi Marvin Platenhart izjednačio u 24. iz slobodnog udarca sa 25 metara. Tim iz Leverkuzena je u drugom poluvremenu obezbedio trijumf. Prvo je Sebastian Beniš u 48. vratio prednost Bajeru, da bi Heung-min Son u 80. iz kornera doneo 3:1. Konačan rezultat postavio je Roberto Hilbert u 87.

17.35 - Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka osvojio je turnir masters serije u Monte Karlu, pošto je u finalu savladao zemljaka Rodžera Federera sa 4:6, 7:6 (7:5), 6:2. Vavrinki je to sedma titula u singlu u karijeri, a treća u ovoj sezoni. On je prvi put stigao do pehara u Monte Karlu koji je branio prošlogodišnji osvajač Novak Đoković. Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona evra.

17.05 - Fudbaleri Arsenala pobedili su u gostima ekipu Hal Sitija sa 3:0 u utakmici 35. kola engleske Premijer lige i učvrstili se na četvrtom mestu na tabeli. Dvostruki strelac za londonske "tobdžije" bio je Nemac Lukas Podolski, a prvi gol za Arsenal postigao je Aron Remzi koji je upisao i dve asistencije. Meč u Halu obeležio je i petominutni prekid u prvom poluvremenu, jer je jak vetar nosio reklame koje su bile oko terena. Isti rivali sastaće se i 17. maja u finalu FA kupa.

15.51 - Amerikanac Bernard Hopkins postao je najstariji bokser koji je ujedinio titule svetskog šampiona, pošto je podeljenom odlukom sudija u Vašingtonu pobedio Kazahstanca Bejbuta Šumenova i svojoj tituli u teškoj kategoriji u verziji IBF dodao i titulu u VBA verziji. Hopkins, koji ima 49 godina, od dvojice sudija dobio je ocene 116:111, dok je jedan sudija presudio u korist 30-godišnjeg Šumenova, 114:113.

14.11 - U prvom meču nedeljnog programa 34. kola Primere Selta je deklasirala Alemeriju pred njenim navijačima pobedivši sa 4:2 (1:1) čime je sebe još više udaljila od opasne zone, a domaćoj ekipi nanela peti uzastopni poraz. 

13.59 - Fudbaler sredine terena Atletika iz Madrida Arda Turan biće spreman za prvu utakmicu polufinala Lige šampiona protiv Čelsija koja se igra u utorak u Madridu. Kako je saopštio španski klub, Turan se oporavio od povrede prepona koju je zadobio 1. aprila na prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone. Turan je u dosadašnjem toku sezone za Atletiko odigrao 40 utakmica i postigao osam golova.

13.48 - Liverpul krupnim koracima grabi ka tituli! Vodi protiv Noriča u gostima na poluvremenu sa 0:2. Stelci su bili Sterling u 4. i Suarez u 11. minutu.

13.19 - Napadač turskog Galatasaraja Didije Drogba na leto bi karijeru mogao da nastavi u redovima italijanske Rome, prenela je "Gazeta delo Sport". Ovaj list navodi da su predstavnici rimskog kluba već uspostavili kontakt sa menadžerima fudbalera iz Obale Slonovače. Drogba je u Galatasaraj došao u januaru prošle godine, kada je potpisao ugovor na godinu i po dana. Do sada je za turski klub odigrao 53 utakmice i dao 20 golova, ali činjenica da će Galatasaraj ove sezone verovatno ostati bez šampionske titule navela je Drogbu na potragu za novim timom. Roma je trenutno druga u italijanskoj Seriji A i sledeće sezone igraće u Ligi šampiona.

12.36 - U drugom meču trećeg kola plej-ofa Super lige Srbije, rukometaši Vojvodine su savladali Železničar iz Niša 30:23 (14:14). Dugo su Novosađani slamali otpor Nišlija, a meč je rešen početkom drugog dela, kada su "lale" serijom 9:1 preokrenule meč u svoju korist posle vođstva gostiju 15:17. U prvoj utakmici trećeg kola, odigranoj pre sedam dana, Radnički je savladao Metaloplastiku sa 21:20. Tačku na treće kolo stavljaju "večiti rivali", Crvena zvezda i Partizan, u ponedeljak od 18 časova u SC "Šumice". 

12.00 - Fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac Engleske, Dani Velbek, nalazi se na listi želja Totenhem Hotspursa. Ovaj 23-godišnjak ima još dve godine ugovora sa 'Đavolima', ali nije prvi izbor Dejvida Mojesa. 'Sparsi' su zainteresovani i za Lukakua i Bentekea, ali se veruje da bi Velbek bio znatno pristupačniji. 

11.18 - Za lošu sezonu Barselone odgovornost će najverovatnije snositi trener. Kako prenose španski mediji, Herardo Martino će gotovo sigurno, napustiti redove katalonskog giganta na kraju sezone. Među kandidatima koji bi mogli da ga zamene nalaze se Mihael Laudrup, trener Ajaksa Frank de Bur i Luj van Gal. 

10.39 - Fudbaleri Čelsija juče su neočekivano poraženi od Sandrelenda na svom terenu (1:2). Pored ovog rezultata, meč je obeležio diskutabilno dosuđen penal za goste ali i veoma nesportsko ponašanje fudbalera domaćih Ramireša, koji je "delio šamare" po terenu ali previdom sudija nije zbog toga sankcionisan. Ipak, FA mu sigurno neće oprostiti ovakvo ponašanje...

08.55 - Srpski automobilista Dušan Borković startovaće na trci WTSS šampionata kao šesti zbog diskvalifikacije Hose Marije Lopesa i Sebastijana Loeba. Tandemu Citroena je poništeno ostvareno vreme i oni će trku početi sa začelja, zbog tehničkih neispravnosti njihovih automobila. Borković je ostvario osmo vreme, ali će zbog pomeranja dvojice vozača na startu trke u Francuskoj biti na šestoj poziciji, dok će sa prve dve krenuti Ivan Miler i Gabrijele Tarkini.

00.55 - Mladi srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale turnira u Sarasoti pobedom nad Geraldom Melcerom (3:6, 6:3, 6:1). Krajinović će se u finalu sastati sa pobedikom duela između Danijela Kosakovskog i Nika Kirgiosa, koji je na programu u nedelju. Susret srpskog i austrijskog tenisera trajao je nešto više od dva sata, prvi set je Melcer dobio za 41 minut, Krajinović je potom uspeo da izjednači, a u odlučujućem setu bio je daleko bolji rival i slavio sa 6:1. 

Očekuje nas izuzetno bogat uskršnji sportski dan. Liverpul nastavlja trku za toliko čekanom titulom Premijer lige a veliko iskušenje imaće u Noriču. Vozi se trka Formule 1 za VN Kine u Šangaju a igra se švajcarsko finale Mastersa u Monte Karlu između Vavrinke i Federera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.