Ubedljiva Federerova pobeda

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva Federerova pobeda

Rodžer Federer savladao Iliju Bozoljca sa 3:0 u setovima i doneo Švajcarskoj prvi bod protiv Srbije, u meču prvog kola Dejvis kupa. Bozoljac prikazao hrabru igru, naročito u drugom setu, ali nije mogao više protiv iskusnog Švajcarca. Bozoljac razočaran propuštenom prilikom u drugom setu.

Teniska reprezentacija Švajcarske povela je protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije sa 1:0 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je u prvom današnjem singlu Rodžer Federer pobedio Iliju Bozoljca rezultatom 6:4, 7:5, 6:2.

Bozoljac je protiv najtrofejnijeg tenisera sveta odigrao hrabro, a u drugom setu i veoma kvalitetno, ali ipak nije uspeo da izbegne poraz.

U prvom setu Federer je stekao prednost brejkom u sedmom gemu i to mu je bilo dovoljno da povede, a u drugom je Bozoljac nadmašio sebe i, zahvaljujući brejku i trećem gemu, stigao do vođstva od 5:2.

Kada je trebalo da završi posao i izjednači rezultat, ruka mu se stegla, promašio je nekoliko relativno lakih udaraca, što je Švajcarac umeo da iskoristi i da vrati brejk.

Od tog trenutka do kraja meča neizvesnosti više nije bilo.

Federer je rutinski preokrenuo rezultat i dobio drugi set sa 7:5, da bi u trećem setu Bozoljac potpuno pao, svestan da je meč izgubljen.

Federer je posle meča rekao da ga je Bozoljac u drugom setu nadigrao i da je zaslužio da dobije taj deo igre.

"Uspeo sam srećno da se izvučem iz te situacije i onda sam ranim brejkom u trećem setu prelomio meč", rekao je Federer.

U drugom današnjem singlu sastaće se Dušan Lajović i pobednik Otvorenog prvenstva Australije Stanislas Vavrinka.

Bozoljac razočaran propuštenom prilikom

Srpski teniser Ilija Bozoljac posle današnjeg poraza od Rodžera Federera na startu Dejvis kupa meča protiv Švajcarske rekao je da je razočaran načinom na koji je propustio šansu u drugom setu.

Bozoljac je imao vođstvo od 5:2 u gemovima, set loptu na Federerov servis, potom i svoj servis gem, ali to nije bilo dovoljno.

"Dobro sam odigrao na svoj servis, međutim i Federer je tada podigao igru. Taj gem rešio je jedan poen, moj promašeni visok forhend i nakon toga mi je pala koncentarcija, izgubio sam i gem set, a kasnije sam u trećem igrao ispod nivoa prva dva", rekao je Bozoljac na konferenciji za medije.

Srpski teniser istakao je da se upravo u tim odlučujućim trenucima videla se razlika između top igrača kakav je Federer i njega koji to nije.

"Najbolji svetski igrači brže izlaze iz krize. I Federer je imao pad koncentacije, to sam iskoristio, ali brzo se vratio", naveo je Bozoljac i konstatovao da nema "renking" koji odgovara njegovom kvalitetu, pre svega jer se teško prilagođava novim uslovima.

Prema njegovim rečima zato u Dejvis kupu igra bolje, jer dođe nekoliko dana ranije.

"Nadam se da će Lajović uspeti da iznenadi Vavrinku. Sutra nas čeka dubl, fizički se osećam odlično i voleo bih da igram", poručio je Bozoljac.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarska povela, u drugom meču 1:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2014

U meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švajcarske, Rodžer Federer savladao je našeg Iliju Bozoljca sa 3:0 u setovima (6:4, 7:5, 6:2) i tako je Švajcarska povela sa 1:0. U drugom meču, Dušan Lajović je izjednačio protiv Stanislasa Vavrinke i rezultata je sada 1:1 (6:4, 4:6).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ubedljiva Federerova pobeda

Izvor: RTS, 01.Feb.2014, 01:28

Rodžer Federer savladao Iliju Bozoljca sa 3:0 u setovima i doneo Švajcarskoj prvi bod protiv Srbije, u meču prvog kola Dejvis kupa. Bozoljac prikazao hrabru igru, naročito u drugom setu, ali nije mogao više protiv iskusnog Švajcarca. Bozoljac razočaran propuštenom prilikom u drugom setu...Teniska...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.