Titule sa četvoro dece! To nisu bili moji snovi

Izvor: Mondo, 13.Jan.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Titule sa četvoro dece! To nisu bili moji snovi"

Rodžer Federer, koji se sprema za odbranu titule na Australijan Openu, "otvorio se" o svom porodičnom životu o kojem retko priča

Rodžer Federer jedan je od najboljih, ako ne i najbolji igrač u istoriji tenisa. U 36. godini i dalje "praši", u odličnoj je formi i osvaja pehare.

U utorak će u Melburnu krenuti u odbranu trofeja Australijan Opena.

Prošlog januara prigrabio je taj pehar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a potom je na Vimbldonu osvojio ukupno 19. grend slem u karijeri, što je apsolutni rekord.

Za njega je osvajanje Melburna 2017. godine bilo veliko iznenađenje.

"Razmišljao sam da pobede neće doći i stalno sam se pitao kada ću stati", rekao je Federer, podsetivši javnost da mu je to bio prvi turnir posle šestomesečne pauze, najduže u karijeri.

"Mislio sam da je plasman u četvrtfinale odličan rezultat, a polufinale maksimum, jer sam smatrao da ću onda naleteti na nekog od igrača koji su redovni u toj fazi, poput Đokovića, Mareja, Nadala, i da moja igra neće biti dovoljno dobra za njih. Igrao sam teške mečeve u pet setova, a na kraju i epski duel protiv Rafe u finalu. Naravno, posle šest, sedam mečeva, počinjete da se osećate kao drugi igrač koji više ne može da izgubi. A taj peti set u finalu bio je možda najbolji koji sam odigrao u karijeri", prisetio se Federer pobede nad Nadalom rezultatom 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3, kojom je osvojio pehar u Melburnu.



Izvor: Youtube

"Za mene je bilo ogromno iznenađenje napraviti takav uspeh posle šest meseci neigranja. To je bio početak godine, ali za mene vrhunac sezone. Bez obzira što sam osvojio kasnije i Vimbldon i još turnira", naveo je Švajcarac.

Federerova bajka nastavlja se ove sezone, ukupno 20. u njegovoj karijeri, koju je otvorio trijumfom na Hopman kupu. Po nove uspehe kreće u pratnji svoje velike porodice, koju uz suprugu Mirku čine i njegovo četvoro dece.

"To je neverovatno. U mojoj viziji nikada nisam imao to da ću igrati tenis sa četvoro dece. Moj san je bio da osvojim neke trofeje, pre svih u mom rodnom gradu Bazelu, kasnije Vimbldon, a najveći san je bio da budem prvi na svetu. Ali deca nisu bila deo tog sna", iskreno je poručio Federer, koji je prošlu sezonu okončao kao najstariji "broj dva" na svetu.

Foto: AP/Justin Tallis

On je dodao da je uvek razmišljao o porodici.

"Od kada sam upoznao Mirku na Olimpijskim igrama 2000. godine razmišljao sam o osnivanju porodice. Tada se promenio ceo moj život i to je najbolja stvar koja mi se dogodila. A ova faza, poslednjih osam godina, od kada sam postao otac, je upravo najbolja u mom životu".

Federer je još ranije rekao da ga porodica prati na gotovo svim turnirima koje igra širom sveta, ali da klince uopšte ne usmerava na tenis. Ipak, oni sami menjaju pogled na sport kojim se tata bavi. Rodžer je rekao da su se njegovi blizanci Leo i Leni nedavno zainteresovali za tenis.

"Dečaci imaju tek tri godine, a prošle nedelje posle Hopman kupa, na kojem su me gledali jedan od njih mi je rekao da bi mogao da igra tenis, jer mu se sviđa ono što tata radi".

Starije bliznakinje Mila Rouz i Šarlin Riva, koje imaju osam godina, sa mnogo više pažnje prate očeve nastupe.

"Devojčice znaju da sam profesionalni teniser, da ponekad pobeđujem, međutim ne želim da im mnogo to namećem", rekao je Federer, upotrebivši čudnu reč "ponekad" pobeđujem.

"Mislim da to da li pobeđujem ili gubim ne bi trebalo da im bude važno, jer će moj odnos prema njima uvek biti isti", poručio je tata Federer, koji će odbranu titule na Australijan Openu započeti duelom protiv Slovenca Aljaža Bedenea.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.