TREBALO MU JE VIŠE OD DVA SATA: Federer dugo lomio otpor Mađara (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TREBALO MU JE VIŠE OD DVA SATA: Federer dugo lomio otpor Mađara (FOTO)

Švajcarac se plasirao u četvrtfinale.

Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je posle tri seta savladao Martona Fusoviča 6:4, 7:6, 6:2. Švajcarac, drugi igrač sveta, u borbi za polufinale igraće protiv Tomaša Berdiha, koji je u osmini finala pobedio Italijana Fabija Fonjinija. Federeru je bilo potrebno nešto više od dva sata igre da pobedi Mađara i tako prođe među osam najboljih.

NOLETOVA ČUDNA >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << PRAKSA: Da, praktikujem TO i trudim se da postane zdrava rutina

OVO JOŠ NIJE VIĐENO: Nadal je PRE početka meča uradio nešto posle čega je sudija morao da reaguje

9️⃣0️⃣ match wins and counting!@rogerfederer notches up his 90th match victory at Melbourne Park d 29th seed Richard #Gasquet 6-2 7-5 6-4.#AusOpen pic.twitter.com/wo83nX7u1K

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 20, 2018

Od starta meča videlo se da ovo neće biti tako lak posao za aktuelnog šampiona Australijan opena. Fusovič je držao svoj servis gem, a u šestom je spasao čak tri brejk lopte.  Ipak popustio je u desetom gemu, kada je Federer uspeo oduzme servis gem Mađaru i dobije prvi set (6:4).

Drugi period igre ispostaviće se kao najvažniji, pošto smo videli veliku borbu i taj-brejk. Fusovič nije uspevao da dođe do brejk lopti, ali je zato čuvao svoj servis. U 13. gemu drugog seta imao je dobru igru Mađar, ali je Švajcarac očekivano bio bolji.

Tokom trećeg seta 80. igrač sveta je popustio, odnosno Federer je ubzao i relativno lako dobio odlučujući set (6:2). Ovo je Rodžerovo rekordno četrnaesto četvrtfinale Australijan opena.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.