Švajcarci odlučili: Aman i Keslin sportisti godine, Federer tek treći!

Izvor: Blic, 13.Dec.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarci odlučili: Aman i Keslin sportisti godine, Federer tek treći!

Pobednik Svetkog kupa u skijaškim skokovima Simon Aman proglašen je u anketi sportskih novinara za sportistu godine u Švajcarskoj, a isto priznanje pripalo je je i gimnastičarki Arijeli Keslin u ženskoj konkurenciji.

Aman ima iza sebe sjajnu takmičarsku godini. Na Olimpijskim igrama u Vankuveru je osvojio dve zlatne medalje, a trijumfovao je i u Svetskom kupu.

Zanimljivo je da je drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mesto pripalo Kilijanu Vengeru, koji se takmiči u tradicionalnoj igri nazvanoj alpsko rvanje. Keler (20) je dobio više glasova od dugogodinsnjeg vladara teniskih terena Rodžera Federera.

U ženskoj konkurenciji dileme nije bilo. Priznanje je treći put zaredom dobila Keslin, koja je najveće konkurente imala u atletičarki Simon Nigi i trijatlonki Nikol Spirig.
Pogledaj vesti o: Federer,   Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.