Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Federer rekao o Đokovićevom posustajanju

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da je potpuno prirodno što je Novak Đoković poslije osvajanja Rolan Garosa malo posustao i prvo mjesto na ATP listi prepustio Endiju Mariju.

Fedeks je impresioniran učinkom srpskog asa, kako u prvoj polovini 2016. tako i prethodnih godina i kad god ima priliku u superlativima priča o Đokoviću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"Kako je igrao u prvoj polovini godine, kada je osvojio Rolan Garos i u vlasništvu imao sva četiri grend slema, nisam mogao ni da pomislim da neće biti prvi na kraju 2016. Međutim, ljudski je i razumljivo što mu se desio mali pad, jer je trijumfom u Parizu ostvario sve svoje snove", rekao je Federer, koji se oporavio od povrede i sa nestrpljenjem očekuje novu sezonu.

On napominje da je poslije toliko uspjeha potrebno da "da preispitate sebe i nađete neki novi motiv".

"Novak je i poslije Vimbldona imao dobre rezultate. Osvojio je Toronto, igrao finale US Opena, finale završnog mastersa... Da bi neko takvog igrača skinuo s prvog mjesta, morao je da uradi nešto fantastično i Mari je to uspio. Skidam mu kapu", rekao je Švajcarac.

Teniski fanovi širom svijeta s nestrpljenjem očekuju start nove sezone, sa oporavljenim Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Endi je jedna lijepa priča, Novak isto, Rafa će se vratiti, nadam se da ću i ja biti na njihovom nivou. Smatram da će početak godine, pogotovo Australijan open, biti za pamćenje".

Švajcarac je u novembru počeo da vježba punom snagom.

"Razmišljao sam da li mogu da se vratim i da li ću biti na nekadašnjem nivou. Osjetio sam prethodnih mjeseci i kako je to biti u penziji. Nije loše, mogu lako da se naviknem, da provodim sate sa suprugom i djecom u kući. Ali, može to još malo da sačeka", naveo je Federer.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.