Srđan Đoković: Mali čovek Federer se pokajao...

Izvor: Mondo, 02.Okt.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđan Đoković: "Mali čovek" Federer se pokajao...

"Jedina porodica koja je došla da me pita za savet su Danilovići", otkrio je otac najuspešnijeg srpskog tenisera i rekao da i dalje smatra da je Federer veliki teniser, ali mali čovek.

Srđan Đoković, otac najuspešnijeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, gostujući u emisiji "Ćirilica" otkrio je da njegov sin uspešan u svemu što radi, kao i da se nakon završetka karijere sigurno neće baviti politikom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

On je rekao da su svi teniseri samo teniseri, dok je Novak to samo "trenutno".

"Tek kada završi tenisku karijeru, on će biti priznat i poznat. Čime god da se bude bavio kad završi karijeru, biće uspešan isto koliko je i u tenisu", rekao je Srđan Đoković i otkrio da ne zna koji će to posao biti, ali da "sigurno neće biti politika".

"On će se sigurno vratiti u svoju zemlju da živi, da bude uz svoj narod i pomogne im".

/MONDO sa Novakom na treningu/


Naravno da nisam bio u dilemi. Kako možeš da prodaš dušu zarad nekog novca? Da budemo Englezi? Pa kako bi to onda bilo, kako bi se pojavio ocu i da kažem ja sam od sada Englez i moja decu su... Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja, rekao je Đoković senior o ponudi Britanaca tada još 17-godišnjem Novaku da nastupa pod njihovom zastavom.

Pomenuo je i Rodžera Federera, ali ne želeći da izgovori njegovo ime. Rekao je da je on za njega "mali čovek", od meča Dejvis kupa Švajcarska - Srbija u Ženevi 2007. godine i da to mišljenje nije promenio.

"Novak je imao problem sa disanjem, bio je i alergičan na gluten, nije mogao da izdrži duge poene, pa je zatražio medicinski tajm-aut, a Federer je očajno reagovao na to (izjavio da ne veruje da mu je potrebna pomoć). Tada sam rekao da je on veliki šampion, verovatno najveći u istoriji, ali mali čovek. I dalje to mislim", rekao je Srđan Đoković i naveo da se Švajcarac ipak promenio.

"Pa, evo sad mu je bio trener na Lejver kupu, pa mu je pričao kako da udari forhend i bekhend", uz osmeh je rekao.

"Ali dobro je kad se prizna greška, u tome je veličina, niko nije bezgrešan. A u životu to treba ceniti kad neko prizna da je pogrešio. Kao i Vilander, šta mu je radio poslednjih deset godina…"

"DANILOVIĆI, JEDINA PORODICA KOJA JE PITALA..."


Foto: MN Press

Srđan Đoković ponovio je da je porodica prošla težak put da bi Novak stigao do velikog uspeha. Rekao je da je bilo potrebno mnogo odricanja, ulaganja i truda da bi se napravio veliki šampion.

Taj savet o iskustvu koje imaju, od njega je zatražio samo jedan čovek - Predrag Danilović, nekada i sam uspešni košarkaš, otac talentovane teniserke Olge.

"Jedina porodica koja je došla da me pita za iskustva kako je napraviti vrhunskog tenisera su Danilovići. Predrag I njegova supruga došli su I razgovarali sa mnom nekoliko sati. On je bio košarkaška zvezda, ali me je pitao za savet jer nije iz tog sporta. Kao što sam i ja pitao Nikolu Pilića", naveo je Srđan Đoković.

****************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.