Sinsinati - Pobeda Federera, Serena ispala!

Izvor: Sportske.net, 15.Avg.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinsinati - Pobeda Federera, Serena ispala!

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se noćas u osminu finala turnira u Sinsinatiju, pošto je pobedio Nemca Petera Gojovčika posle dva seta, 6:4, 6:4.

Federer je prvi put na turniru u Sinsinatiju otkako je osvojio titulu 2015. godine. On je pobedio posle 70 minuta, a u oba seta napravio je po jedan brejk.

"Nemam utisak da sam toliko odsustvovao sa ovog turnira. Sve ide, sve se kreće, nije baš da sam dve godine odsustvovao iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tenisa. Veliko je zadovoljstvo vratiti se", rekao je Federer.

Federer je pauzirao mesec dana otkako je eliminisan sa Vimbldona i postao je prvi favorit za osvajanje turnira u Sinsinatiju, nakon što se sa turnira povukao prvi igrač sveta Španac Rafael Nadal.

Federer će u osmini finala igrati protiv Argentinca Leonarda Majera.

Čehinja Petra Kvitova plasirala se u osminu finala pošto je pobedila Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:3, 2:6, 6:3.

To je bio peti turnir za nekadašnju prvu teniserku sveta otkako se porodila prošlog septembra.



"Povratak je dug. Tek je počeo. Sada sam na samom početku. Nastaviću da radim naporno i nadam se da ću početi da pobeđujem u više mečeva"
, rekla je Vilijams.

Osmi nosilac Kvitova će u osmini finala igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, koja je pobedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu sa 6:3, 6:0.

Ukrajinka Elina Svitolina pobedila je Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 7:6, 4:6, 6:4.

Ona će u osmini finala igrati protiv pobednice duela hrvatske teniserke Petre Martić i Amerikanke Amande Anisimove.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.