Senzacija u Štutgartu: Ispao Federer

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2017, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senzacija u Štutgartu: Ispao Federer

Švajcarski as Rodžer Federer propustio je kompletnu sezonu na šljaci. Nije ga bilo na terenu skoro dva i po meseca, a kada se vratio, "zaribao" je već na startu Mercedes kupa u Štutgartu. Rekorder po broju Grend slem kruna poražen je od nemačkog veterana Tomija Hasa - 2:1 (2:6, 7;6, 6:4), za sat i 56 minuta igre.

Teniser, koji je obeležio prva četiri meseca sezone, nije imao problema u prvom setu. Činilo se da nekada teniser iz Top 10,  a sada tek 302. na ATP listi, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << može da ga ugrozi, ali...

U taj-brejku drugog seta viđena je drama, u kojoj je Has izašao kao pobednik - 10:8. Uspeo je Federer da spasi četiri set lopte,ali ne i petu, pa je Nemac izjednačio. Kada se očekivao novi sjaj Federera, usledila je loša igra najboljeg tenisera svih vremena, koji je očigledno malo "zarđao" posle dva i po meseca pauze. Has je to iskoristio, u petom gemu uspeo da napravi brejk i do kraja meča rutinski sačuva prednost i senzacionalno pobedil na startu turnira u gradu Mercedesa.

U narednom kolu, Hasa očekuje zemljak Miša Zverev, koji je bio bolji u dva seta od Hanfmana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.