Šangaj: Federer ispao od 70. igrača sveta

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šangaj: Federer ispao od 70. igrača sveta

Rodžer Federer je danas završio takmičenje u Šangaju porazom od Alberta Ramosa Vinolasa sa 2:1 po setovima.

Sedamdeseti teniser sveta je napravio veliko iznenađenje na samom startu turnira. On je u prvom setu u taj brejku slomio otpor Federera i sa 7:6 u gemovima poveo u ovom meču.

U drugom setu je Švajcarac napravio dva brejka i stigao do izjednačenja. Očekivalo se da će Federer da brzo privede >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ovaj meč kraju, ali se pitao i Španac.

On je u trećem setu pri vođstvu od 4:3 oduzeo servis Rodžeru, a u narednom ga je materijalizovao, pa je tako ostvario najveću pobedu karijere.

Zanimljivo je da je Vinolas do šesnaestine finala, ali opšte i do učešća na turniru, došao preko kvalifikacija.

Španski teniser će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Conga - Estrelja.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Rodžer, Rafa i Novak za istoriju u Šangaju

Izvor: B92, 13.Okt.2015

Često se govori da je sadašnja era u tenisu najbolja u istoriji ovog sporta, a dobar pokazatelj za to je i turnir u Šangaju...Naime, prvi put u istoriji na jednom turniru su se našla trojica tenisera sa 10 i više osvojenih Gren slemova...To su naravno Rodžer Federer (17), Rafael Nadal (14) i Novak...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.