Rodžer i Nadal sigurni, ispao Gaske

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžer i Nadal sigurni, ispao Gaske



Prvi teniser sveta Rodžer Federer savladao je Gaela Monfisa sa 6:4, 6:3 u trećem kolu turnira u Monte Karlu. Iznenađenje dana priredio je Amerikanac Sem Kveri, koji je eliminisao sedmog nosioca Rišara Gaskea sa 2:6, 6:4, 6:3. Drugi igrač na ATP listi Rafael Nadal izbacio je Huana Karlosa Ferera sa 6:4, 6:1 i tako obezbedio četvrtfinalni dvoboj sa Davidom Fererom. Četvrti nosilac Nikolaj Davidenko je dobio Filipa Kolšrajbera sa 3:6, 7:5, 6:2, dok je David Nalbandijan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deklasirao Tomija Robreda sa 6:1, 6:0.

Rus Igor Andrejev je pobedio Nikolasa Almagra sa 7:5, 4:6, 6:4. U očekivano neizvesnom okršaju Španac je u poslednjem gemu spasao sedam meč lopti, od čega tri uzastopne, ali je na kraju ipak poklekao, pa je Andrejev slavio posle 2 i po časa igre.

Nadal se mučio u prvom setu, dozvolio rivalu da anulira brejk, ali je onda iskoristio set loptu u spektakularnom poenu – posle duže razmene sa osnovne linije, Nadal je lobovao Ferera, on je vratio lopticu kroz noge u polje protivnika, da bi Nadal nakon nekoliko prebacivanja forhendom okončao set. Branilac trofeja je zatim rutinski odradio posao u drugom setu.

David Ferer je protivnik Nadala u četvrtfinalu. Dosadašnji međusobni skor je 4-3 za drugog igrača na listi, ali je ferer dobio dva poslednja duela – na US openu i na Masters kupu.

Federer je Monfisu samo jednom dopustio brejk i osvojio je 81% poena posle drugog servisa, što je bilo dovoljno za laganu pobedu od 6:3, 6:4 za 71 minut igre. Još ubedljiviji je bio David Nalbandijan, koji je uzeo skoro duplo više poena od Robreda (57-29) i obezbedio prolaz za tačno sat vremena.

Sem Kveri, koji je ove sezone već osvojio jednu titulu (u Las Vegasu), nastavio je neverovatan niz na turniru u Monte Karlu. Posle eliminacije Moje i Sepija, 20-godišnji Amerikanac je nadigrao i Rišara Gaskea. Do poslednjeg gema drugog seta Francuz nije dozvolio rivalu nijednu brejk priliku, ali kada je servirao za ostanak u setu nije osvojio nijedan poen. Posle izjednačenja Kveri je zaigrao još bolje i pobedio, a Gaske je napravio još jedan od kikseva koje mora da svede na minimum ako želi u Top 5.

Parovi četvrtfinala po žrebu:

Rodžer Federer – David Nalbandijan (8-8 u pobedama)

Novak Đoković – Sem Kveri (1-0)

Nikolaj Davidenko – Igor Andrejev (1-1)

Rafael Nadal – David Ferer (4-3)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.