Rodžer Federer: Novak je favorit u finalu

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jan.2013, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžer Federer: Novak je favorit u finalu

Da li zato što ljut zbog polufinalnog poraza, da li zbog toga što tako stvarno misli, tek za Rodžera Federera nema dileme ko je bliži trijumfu u današnjem finalu.
- Novak je favorit, iako ga je Endi pobedio na Ju-Es openu – ističe Švajcarac. – Jedan dan odmora više će možda da predstavlja razliku. Mada s druge strane, Endi ima dovoljno vremena da se odmori, na celom turniru nije odigrao nijedan težak meč osim polufinala. Možda mu je baš ovakav duel >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << u pet setova i bio potreban pre finala.
Ipak, za Federera Đoković ima više prednosti.
- Branilac je dvostruke titule. Drugo, strašno je odigrao protiv Vavrinke – podsetio je koliko je Srbin bio blizu poraza – a onda pružio sjajne partije protiv Berdiha i Ferera.
Švajcarac je i prošle godine igrao polufinale ovde, za njega se ništa nije promenilo.
- Igram stalno sa ovim momcima, jedno 60 mečeva sigurno. Njih trojica su pored mene na svetskoj listi, odlično se poznajemo. Blizu smo, pobede i porazi se smanjuju.
Ipak, jedno se promenilo, posle duge Federerove vladavine, pa nešto kraće Nadalove, sada je Đoković prvi. Ostaće broj 1 i posle Australijskog opena, sa dobrim šansama da tu ostane dugo.
- Novak je u poslednje vreme napravio najveći posao, najčešće je pobeđivao. Zato i jeste tu gde jeste. Ja i dalje veoma uživam u mečevima sa njim, Rafom i Endijem. Ove godine nisam odigrao nijedan turnir pre dolaska u Melburn, ali se odlično osećam, moja forma je baš tamo gde treba.
Pogledaj vesti o: Federer,   Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Svu energiju čuvam za Đokovića

Izvor: Politika, 26.Jan.2013

Endi Marej kaže da je spreman za veliki izazov u današnjem finalu ..Od izveštača „Žurnala”..Melburn – Pet setova je Endi Marej odigrao u petak uveče u melburnškom polufinalu, pa je i jasno šta je njegov prioritet 24 časa pre finala. Zato se juče nije ni pojavljivao pred novinarima...-...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.