Rekao sam Karlosu da mora da trenira kao životinja da bi dosegao Novakov nivo

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 10:03

"Rekao sam Karlosu da mora da trenira kao životinja da bi dosegao Novakov nivo"

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa uporedio je uticaj Janika Sinera sa pojavom Novaka Đokovića

Ferero je uporedio uticaj Janika Sinera na Karlosa Alkaraza sa onim koji je imao Đoković na Rodžera Federera i Rafaela Nadala kada se pojavio.

Ferero je istakao da Sinerov uspeh koji pruža dodatnu motivaciju za Alkarasa na isti način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koji je to učinila Đokovićeva pobeda na ATP finalu 2023.

U intervjuu za La Nacion, Ferero je upitan da li je Sinerova "eksplozija" alarm za Alkarasa ili dodatni izvor motivacije.

"Već smo videli da Siner radi veoma dobro pre dve godine i znali smo da će ovaj trenutak doći. Dugo je kucao na vrata, videli smo ga kako igra tenis i da će osvojiti grend slem”, rekao je Ferero.

"Fizički, možda je to bila mala sumnja jer je bio veoma tanak igrač, ali kada je trenirao i sazreo, postigao je to. On je igrač kog treba imati na umu za sve turnire, važan je kandidat za trofeje , baš kao i Karlos", istakao je trener Karlosa Alkarasa.

Dvadesetogodišnji Španac je imao je izazovan period nakon osvajanja Vimbldona u julu 2023. godine – što je bila poslednja titula.

Otprilike u isto vreme kada je počeo Alkarasov pad, Siner je dostigao novi nivo i imao je najbolji period u karijeri do sada.

Nakon što je prošle godine stigao do polufinala Vimbldona, Siner je osvojio titule u Torontu, Beču ,Pekingu, bio je vicešampion na ATP finalu u Torinu i doveo Italiju do "salatare" u Dejvis kupu, kojom je završio sezonu.

"Mislim da je Sinerovo pojavljivanje isto kao Novakovo, u trenutku kada su se Rafa i Rodžer između sebe gurali. Tada je došao Novak, koji sada pomalo gura Karlosa i Sinera. Rekao sam Karlosu prošle godine, kada je Novak osvojio Masters (ATP finale): 'Jesi li video to? Sada nam ostaje da treniramo kao životinje da bismo dostigli Novakov nivo. Janik će to uraditi i mi to moramo da uradimo.’ A on mi je odgovorio: „Da, da, da, idemo'".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.