Preživljavanje

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preživljavanje

Ako je potrebno opravdanje srpski teniser Novak Đoković ne krije da su problemi sa stomakom i vrućina u Majamiju uticali na njegovu igru u četvrtfinalnom duelu sa Francuzom Žoom Vilfredom Congom, koji je mladi Beograđanin ipak rešio u svoju korist (6:3, 6:4). Za ulazak u finale, Novak će danas igrati protiv Rodžera Federera, koji je eliminisao Endija Rodika.

- Iskreno, nisam se osećao baš najbolje, imao sam problema sa stomakom prethodnih dana i neposredno pred meč-rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Đoković novinarima u Majamiju.

Srpski teniser je polovinom drugog seta zatražio pomoć lekara, nakon čega mu je bilo potrebno malo vremena da se vrati u ritam koji ga je na kraju doveo do pobede.

- Verovatno je i vrućina uticala na moju igru. Naravno, ne bi trebalo zaboraviti ni pritisak na terenu sa kojim se suočava svaki sportista, stoga je sjajan način na koji sam uspeo da ustanem i preživim dole na terenu- dodao je treći reket sveta.

Zaista je Novak podsetio na dane kada je igrao u najboljoj formi u karijeri. Uprkos svim problemima uspeo je da pobedi Francuza koji ga je dobio u prethodna četiri meča.

- Srećan sam zbog toga. Borio sam se da pronađem način da ga savladam. Znao sam da moram budem u meču sve vreme, čekam šansu i budem agresivan.

Novak tvrdi da je iz minulih poraza od Conge izvukao pouke. Sada ga je savladao tek drugi put, gubeći prethodna četiri meča. Prethodno je bio bolji u finalu Australijan opena 2008.

Naredni rival biće mu Rodžer Federer s kojim se sastajao devet puta, a slavio u samo dva meča. U 2008. Srbin se radovao na već pomenutom gren slemu u Melburnu, a zatim je Švajcarac dva puta bio bolji.

Na putu do polufinala Rodžer Federer je savladao Endija Rodika, 17. put u karijeri, uz samo dva poraza - 6:3, 4:6, 6:4. Borba je trajala više od dva sata, a Švajcarac je pobedio uprkos tome što je napravio čak 37 neiznuđenih grešaka, 20 više od protivnika.

- Imam dobar skor sa Novakom - 7:2, pa se nadam da mogu opet da odigram dobro protiv njega i pobedim- izjavio je Federer pred današnji duel.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.