Posle Nadala, počast Đokoviću odao i Federer

Izvor: B92, 20.Sep.2023, 13:39

Posle Nadala, počast Đokoviću odao i Federer

Bivši švajcarski teniser Rodžer Federer pridružio se Rafaelu Nadalu u priznavanju podviga Novaka Đokovića u teniskom svetu.

Najpre je Španac imao i pomalo oprečne izjave kada je najbolji teniser sveta u pitanju, ali je naposletku priznao da je Novak, kada su titule u pitanju, najbolji koji je ikada igrao.

Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspeo. Od tog trenutka rekordi su u tenisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao letvicu na 24 gren slem trofeja

"Cela priča je počela kada je Pit Sampras oborio rekord Roja Emersona od 12 titula. Pit je dugo to pokušavao i na kraju je uspeo. Od tog trenutka rekordi su u tenisu počeli da dobijaju na važnosti, a Đoković je u Njujorku podigao letvicu na 24 Grend slem trofeja", rekao je Federer.

Nekadašnji prvi reket sveta se nalazi u Vankuveru gde će se igrati Lejver kup.

"Ovo takmičenje je izuzetno važno za mene, nisam ni sanjao da ću se na njemu oprostiti od tenisa", dodao je Federer koji se prisetio oproštajnog meča u londonskoj O2 areni:

"Bilo je divno što smo svi bili tu, i Rafa, i Nole, i Endi. Kad se tome doda da su kao selektori bili Džon Mekinro i Bjern Borg, utisak da je sve bilo fantastično, još je jači."

Podsetimo, ovogodišnji Lejver kup počinje u petak i igraće se do nedelje u kanadskom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.