Pokojnik zaradio na Federeru

Izvor: RTS, 09.Jul.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokojnik zaradio na Federeru

Neverovatna sportsko-kladioničarska priča stiže iz Engleske gde je jedan pokojnik osvojio 100.000 funti nakon poslednjeg trijumfa Rodžera Federera na Vimbldonu. Nik Njulajf je preminuo pre tri godine, ali ovaj kladioničar je 2003. godine uplatio tiket vredan 1520 funti da će Federer osvojiti sedam Vimbldona. Niko nije slutio da će devet godina kasnije taj listić zaista postati dobitni.

Rodžer Federer je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u nedelju sedmi put osvojio Vimbldon, ponovo se vratio na prvo mesto ATP liste, osvojio je milione, ali on nije jedini dobitnik prestižnog turnira.

Pobedu Federera slaviće i humanitarno društvo „Oksfam" koje je trijumfom Švajcarca bogatije za 100.000 funti.

Ljudi iz ove zadruge na neverovatnoj „donaciji" treba da zahvale preminulom kladioničaru Niku Njulajfu iz Oksforda, koji je još 2003. godine odigrao tiket na kojem se za 1520 funti kladio da će Federer do 2019. godine osvojiti sedam Vimbldona.

U trenutku opklade Federer nije imao nijednu vimbldonsku titulu, pa je kvota bila 66.

Njulajf je umro 2009. godine u svojoj 69. godini, nije imao ženu ni decu, pa je svu imovinu, zajedno sa tiketom, ostavio humanitarnoj organizaciji „Oksfam". Posle jučerašnjeg dana, tiket na koji je uplatio 1520 funti vredeo je 100.000 funti.

Njegov sused 56-godišnji Gevin Koen rekao je da ga je Njulajf jednom zamolio da mu instalira kompjuter da bi preko interneta mogao da uplati dugoročne opklade.

„Rekao je da će svi eventualni dobici ići u dobrotvorne svrhe. U to vreme Njulajf je predvideo da će vozač Formule 1 Luis Hamilton postati svetski prvak pre nego što ostvari svetsku slavu (što je i učinio 2008. godine)", rekao je Koen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.