Počinju obračuni na mom terenu!

Izvor: Blic, 21.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju obračuni na mom terenu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković imao je mesec dana da proguta gorku pilulu sa Vimbldona. Treći reket sveta stigao je u Toronto gde će ove nedelje braniti trofej osvojen prošle sezone, a najveće rivale imaće u starim znancima - Federeru i Nadalu.

Upravo su ta dva tenisera odigrali meč snova na londonskoj travi. Nadal je prekinuo dominaciju Švajcarca, ali pitanje je kakav će biti odnos snaga na tvrdoj podlozi, na kojoj se igra „Rodžers kup" u Torontu, turnir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čiji je nagradni fond 2.61 miliona dolara.

Na pitanje da li je posmatrao finale grend slema u Londonu, Đoković je kratko odgovorio:

- Ne previše. Međutim, čuo sam da je to bio veliki meč!

Iako je to želeo da izbegne, u Torontu nije mogao da prođe bez pitanja o Vimbldonskom kiksu.

- Bio je to loš turnir za mene. Ništa nije išlo kako treba. Sada sam okrenuo novu stranicu i razmišljam samo o sezoni na tvrdoj podlozi. Pokušavam da

ATP lista

1. R. Federer 6.600

2. R. Nadal 5.830

3. N.Đoković 4.945

4. N. Davidenko 2.970

5. D. Ferer 2.945

6. E. Rodik 2.065

7. D. Nalbandijan 2.030

8. Dž. Blejk 1.955

9. A. Marej 1.730

10. S. Vavrinka 1.660

ne mislim na neuspeh u Londonu i da ostenem pozitivan. Ima puno turnira, sada sam svež, pun očekivanja i nadam se da ću u Torontu postići dobar rezultat - kaže Đoković.

Novaka je obradovao prelazak na njemu omiljenu podlogu. Najbolje rezultate u karijeri ostvario je upravo na brzim terenima.

- Definitivno je lepše igrati na tvrdim terenima, nego na šljaci ili travi. Nema tog lošeg odskoka, sve je normalno. Uzbuđen sam zbog turnira koji dolaze - kaže Novak.

Prošle godine u fantastičnom duelu porazio je Rodžera Federera sa 2:1 u setovima. Kaže da mu je taj meč ostao u posebnom sećanju.

- Bio je to turnir koji je značio prekretnicu u mojoj karijeri. Pobedio sam tri najbolja igrača u samo nekoliko dana što mi je dalo motiva da igram još bolje na narednim takmičenjima - rekao je Đoković koji je slobodan na startu, a u drugom kolu čeka boljeg iz duela Kanađanina Frenka Dančevića i Hrvata Marija Ančića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.