OSVAJAČ ROLAN GAROSA KRITIKOVAO ŠVAJCRCA: Ne možemo uvek da jurimo za Federerom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2020, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSVAJAČ ROLAN GAROSA KRITIKOVAO ŠVAJCRCA: Ne možemo uvek da jurimo za Federerom (FOTO)

Teniska sezona pretrpeće velike promene.

Pandemija korona virusa otkazala je čitav deo teniske sezone na šljaci, a kako stvari stoje isto će zadesiti i sezonu na travi koja kraće i traje. Već je došlo do pomeranja Rolan Garosa, a nekadašnji italijanski teniser Adrijano Panata koji je Kup musketara osvojio 1976. ističe da teniski čelnici moraju da zaštite one najveće turnire iz kategorije Grend slema i Masters serije i da bi oni trebalo da budu pošteđeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
 - Apelujem na Andreu Guadenzija, predsednika ATP. Kao Italijan ja ne tražim od njega da favorizuje Evropu, ali teniske institucije imaju dužnost da zaštite turnire koji imaju najveću tradiciju - rekao je Panata. Igrati u Finiksu, u Arizoni, nije bitnije od igranja u Rimu. Rolan Garos se pomerio na septembar bez da je ikoga pitao – i ja se slažem sa njima.

Adriano Panatta lo spostamento del Roland Garros e la sua frecciatina a Roger Federer: “”Federer mi sta anche simpatico, ma si è fatto una società per conto suo, se ne farà una ragione. Non possiamo andare dietro a lui” https://t.co/jnq7nl4toc

— LiveTennis.it (@livetennisit) March 28, 2020

Italijan je jasno obrazložio zašto ima takvo mišljenje - za njega su istorija i tradicija najvažniji faktori, aiskoristio je priliku da pecne i Rodžera Federera.

 - Oni imaju istoriju dugu više od 100 godina. Mora da se pronađe i novi datum za Rim. Može za oktobar, posle Pariza. Federer, koji organizuje Lejver kup koji se sada igra kada i Rolan Garos, nije dobro podneo ovu odluku. Federer je dobar prema meni, ali on je napravio svoju kompaniju i on će imati svoje razloge kojima će pokušati da se opravda. Ali, ne možemo uvek da jurimo za Federerom - jasan je Panata.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.