Lakše sa Federerom i Nadalom nego sa Novakom

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lakše sa Federerom i Nadalom nego sa Novakom"

Nekadašnji 21. teniser sveta Žil Miler kaže da je više voleo da igra protiv Federera ili Nadala nego protiv Đokovića ili Marija.

- Znao sam da moram da imam dan iz snova ako želim da pobedim nekog od njih četvorice. Moram da priznam da sam više voleo da igram sa Rodžerom i Rafom nego sa Novakom i Endijem. Moj stil igre bio je takav da Nadalu nisam ležao na brzim podlogama, a voleo sam da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << igram i sa Federerom uprkos tome što sam retko uzimao i set... Federer sopstvenim greškama daje bar malo prostora za disanje. To nije bio slučaj sa Đokovićem i Marijem, oni ne poklanjaju ni poen i uvek sam se protiv njih bojao da mi mogli potpuno da me počiste - rekao je Luksemburžanin.

Jednu od najvećih pobeda u karijeri Miler je ostvario prošle godine na Vimbldonu, kada je na putu do četvrtfinala u pet setova dobio Nadala u četvrtoj rundi. Ukupno je Španac u međusobnim susretima u prednosti (4-2).

- Prvi put sam se susreo sa njim na čelendžeru 2003. godine i izgubio sam u tri seta. Mnogi stručnjaci već su mu predviđali veliku karijeru, ali lično nisam verovao u to, više sam gledao na njega kao na pakovanje mišića koje može da trči levo-desno poput vihora. U našem drugom susretu u Barseloni 2005. prvi put sam osetio nešto poput straha, ne nužno zbog Nadala, koliko zbog atmosfere na tribinama, navijači su nas gurali čak i dok smo dolazili na teren. Te iste godine pobedio sam ga na Vimbldonu i pomislio sam kako taj dečko nema šanse da nekad osvoji Vimbldon, ali kao što sada znamo, baš sam pogrešio - dodao je Miler, osvajač dve ATP titule u karijeri.

Miler ima 35 godina, a poslednji meč u karijeri odigrao je na ovogodišnjem US openu.
Pogledaj vesti o: Federer,   Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.