Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

L'Ekip: Rodžer Federer najbolji u 2007.

Švajcarski teniser Rodžer Federer izabran je za najboljeg sportistu sveta u 2007. godini u tradicionalnoj anketi francuskog sportskog dnevnika "L'Ekip".



Laskavo priznanje najuspešnijem predstavniku svetskog "belog sporta" pripalo je treću godinu uzastopno, čime se izjednačio sa vozačem Formule 1 Mihaelom Šumaherom. Federer je u 2007. ostvario, čak, 69 pobeda, nasuprot svega devet poraza, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pripala su mu i tri gren slem trofeja - na Otvorenom prvenstvu Australije, US Openu i Vimbldonu. Švajcarskom asu je prošle godine jedino izmakla titula na Rolan Garosu, odnosno uspešniji od njega bio je Španac Rafael Nadal.

Na drugoj poziciji nalazi se američki plivač Majkl Felps, osvajač sedam zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u Melburnu, dok je trećeplasirani francuski reli vozač Sebastijan Leb tokom 2007. dominirao svetskom scenom. Najbolje plasirana u konkurenciji žena je belgijska teniserka Žistin Enan, koja je godinu završila na prvom mestu WTA liste ispred Ruskinje Nađe Petrove i Srpkinje Jelene Janković, što joj je donelo četvtu poziciju u anketi francuskog sportskog dnevnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.