Keš: Milmanovo natapanje loptice znojem? Glupost!

Izvor: B92, 26.Jan.2020, 05:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keš: Milmanovo natapanje loptice znojem? Glupost!

Mnogo se na društvenim mrežema pričalo o meču Rodžera Federera i Džona Milmana i to ne samo zbog sjajnog meča i dramatične pobede Švajcarca.

Momenat kada Džon Milman uzima lopticu i trlja je o sopstvenu majicu, mnogi su brže bolje protumačili kao pokušaj da se ona ovlaži.

Nekadašnji trener Ane Ivanović, Sven Grenefeld, oglasio se na Tviteru.

"Milman koristi stari trik da ubrza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi servis tako što trlja lopticu o svoju, pretpostavljam, vlažnu majicu, pre nego što servira. Je li to legalno u tenisu? Znam da nije u drugim sportovima kao što je kriket i bejzbol. Imamo li pravilo u tenisu", upitao se Grenefeld.

Ubrzo su stigli odgovorim a jedan od njih uputio je i dvostruki finalista Australijan Opena, Pat Keš.

"To je apsolutna glupost. Trljanje loptice o majicu ima vrlo mali efekat na nju, ako ga ima uopšte. Ti se pre radi da se skinu te fine dlačice. To postaje navika nekim igračima. Džon Njukomb i mnogi drugi šampioni su to radili u vreme kada kvalitet loptica nije bio tako visok".

"Po meni, to se ne razlikuje od toga kada igrač drži lopticu u džepu svog šortsa. Korišćenje znoja za tenisku lopticu nema efekta. Možda je za neznatno čini težom, ali to nema uticaja na onog ko prima servis. Ovo što je neko rekao je sr..e", poručio je Keš.

I da sve bude jasnije, ne postoji pravilo kojim ITF reguliše ovu sitiaciju i koje bi zabranilo igračima da trljajun lopticu o znojavu majicu. Keš kaže da je ovo bio pokuišaj da se skrene pažnja sa sjajne igre Milmana.

"Ono što je Džon Milman uradio da sebe dovede na ovaj nivo je zadivljujuće", rekao je Keš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.