Izvor: HotSport.rs, 14.Jul.2017, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JURI OSMI PEHAR: Rodžer Federer u finalu Vimbldona

Švajcarac je u drugom polufinalu savladao Tomaša Berdiha u tri seta i plasirao se u svoje 11. finale na londonskoj travi.

Federer je do trijumfa stigao posle velike borbe, iako je svaki set uspevao da privede u svoju korist. Na kraju 3:0 – 7:6, 7:6, 6:4 za svoje 11. finale. Boriće se za osmi trofej na Vimbldonu, a ukupno 19. Gren Slem titulu u karijeri.
Ključ pobede Švajcarca bio je u boljoj igri u ključnim momentima i dobijanje krucijalnih poena u >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << završnicama svakog od tri odigrana seta.
Nije bilo lako kao što rezultat pokazuje, jer je Berdih uspevao više puta da oduzme servis rivalu u prva dva seta. Ali, ipak su iskustvo i kvalitet Federera bili presudni.
U taj-brejku prvog, ali i drugog seta, Rodžer je bio sjajan, psihički mnogo stabilniji i rutinski je osvajao te 13. gemove, a zatim je u trećem setu, posle spašene dve brejk lopte, ubio moral visokoh Čeha i kasnije ga sa 6:4 eliminisao iz Londona.
Meč je trajao dva sata i 22 minuta. Federer će u finalu igrati protiv Hrvata Marina Čilića, koji se ranije danas plasirao u meč za trofej Vimbldona.
The post JURI OSMI PEHAR: Rodžer Federer u finalu Vimbldona appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.